Arkitektritade hus Vi har inte ett enda kataloghus

Lösvirkeshus i trä med ditt unika ID

Årsringar eller fingeravtryck? Människor och träd har något gemensamt. Alla är olika. Därför är valfrihet så viktigt för oss.

När andra bygger med moduler och presenterar färdiga husmodeller, går vi mot strömmen och skräddarsyr våra lösvirkeshus helt efter dina önskemål. Så att det hus du bygger verkligen blir ditt och passar det liv du vill leva. Utan kompromisser. Oavsett hur din vision ser ut finns vi med dig genom hela processen från idé och ritning till färdigt hus.

Allt är möjligt!

Arkitekt: Karin Wingårdh

Älskar du charmen från förr? Det gör vi också.

Ett vackert sekelskifteshus eller ett hem inspirerat av den amerikanska östkustens New Englandstil är drömmen för många. Gör verklighet av den! Med lösvirkeshus finns inga begränsningar. Skapa din version av ett klassiskt hus i harmoni med omgivningen.

Hitta detaljerna som sätter stilen. Kanske är det en entré med pelare och dubbeldörrar, en charmig glasveranda eller ett oxöga – ett dekorativt, runt fönster i takkupa. Vi på Alingsås Huspaket förvandlar visioner och arkitektritningar till färdiga hem.

Läs mer

Arkitekt: Ahmad Mehdizade, Archline

Föredrar du design med attityd? Då har du kommit helt rätt!

Storartade idéer ryms sällan i kataloger. Den som vill skapa ett unikt hem gör klokt i att bygga ett lösvirkeshus. Då finns alla möjligheter att ta ut svängarna med designen. Stora fönsterpartier, utökad takhöjd, slipad bottenplatta som innergolv – allt är möjligt.

När man inte behöver ta hänsyn till färdiga moduler blir det enkelt att låta tomten styra husets form för att få maximal boyta och ta vara på platsens förutsättningar till utsikt, ljus och insynsskydd på bästa sätt. Glöm alla begränsningar och bygg det hus som passar just dig.

Läs mer

Vill du se ditt framtida hus redan nu? Vi visar det i 3D!

Långt innan ditt hus existerar kan du få se det. Oavsett om våra kunder har med sig en färdig arkitektritning eller egna skisser och några inspirationsbilder, kan våra duktiga ritare förvandla platta 2D-ritningar till levande 3D-visualiseringar. Så att du kan se hur det färdiga huset kommer att se ut i verkligheten.

Här kan du själv testa hur husets uttryck förändras med val av kulörer, tak- och fasadmaterial, golv, dörrar och mycket mer. Detaljer som är svåra att föreställa sig blir tydliga och valen lättare. Så att ditt hus verkligen blir som du drömt om!

Läs mer

Vi skräddarsyr våra lösvirkeshus

Hemma Hos
Västkusthuset byggdes i lösvirke på en bilfri ö - Bild från husleverantören Alingsås Huspaket.

Västkusthuset byggdes i lösvirke på en bilfri ö

10 år efter att Elisabet och familjen flyttade in i sitt sommarhus på Härmanö bestämde de sig för att riva den lilla stugan på 47 kvadrat och bygga ett nytt hus i lösvirke. Stugan förvandlades till ett modernt boende...

läs mer
Hemma Hos
Nybyggt herrgårdshus med takkupor i plåt - Bild från husleverantören Alingsås Huspaket.

Nybyggt herrgårdshus med takkupor i plåt

Familjen Blomster hade både renoverat och byggt ett nytt hus innan det blev dags att på riktigt förverkliga den stora drömmen: Att bo lantligt i en rymlig herrgård med gott om plats för allas intressen! Jonas och Elsa hade...

läs mer
Hemma Hos
Sommarhuset står dit segelbåten förde dem - Bild från husleverantören Alingsås Huspaket.

Sommarhuset står dit segelbåten förde dem

För två år sedan flyttade familjen Larssons in i sitt drömhus på Rörö, en del av Nordöarna i Göteborgs norra skärgård. Helena och Johan som till vardags bor i Örebro har som längst varit härifrån i tre veckor sedan...

läs mer
Hemma Hos
Arkitektritad modern villa med sjöutsikt - Bild från husleverantören Alingsås Huspaket.

Arkitektritad modern villa med sjöutsikt

”Utsikten är magiskt vacker och vi älskar att sitta och se ut över sjön från övervåningen. Ibland hittar vi gäster som smugit iväg och gjort detsamma.” Med utblick mot trätoppar och glittrande vatten En bergstomt med en vidunderlig utsikt....

läs mer
Hemma Hos
Arkitektritad villa byggd i tre etage - Bild från husleverantören Alingsås Huspaket.

Arkitektritad villa byggd i tre etage

Arkitekten fick fria händer och skapade huset i tre etage Detta är inte ett vanligt hus med fyra väggar och ett tak. Här gjöts tre plattor som inne i huset bildade olika etage, och på dessa byggdes tre sammankopplade...

läs mer
Hemma Hos
Modernt trähus med komplementbyggnad perfekt för tonårsbarnen - Bild från husleverantören Alingsås Huspaket.

Modernt trähus med komplementbyggnad perfekt för tonårsbarnen

Efter en lång tids sökande dök till slut den perfekta tomten upp spontant på förslag från en vän. Då var det inget att tveka på! Johan och Petra förverkligade sin dröm om ett modernt ladhus som diskret smälter in...

läs mer
Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Husidéer

  Våra lösvirkeshus skräddarsys helt efter kundens önskemål och passar både den händige och den som vill flytta rakt in i ett färdigt hus. Självklart finns vi med under hela processen och hjälper dig att göra ditt byggande tryggt och kostnadseffektivt. Ditt drömhus kan vara närmare än du tror.

  Läs mer