Husleverantör

Våra lösvirkeshus tillverkas i Perssons Trätekniks anläggning i Bergstena och fabriken tillhör de mest moderna och innovativa i landet. Vi använder både tidigare generationers kunskaper och den senaste tekniken för att bygga trivsamma och energieffektiva hus. En husleverantör där allt är möjligt!

Husleverantör av unika lösvirkeshus

Välkomna till oss på Alingsås Huspaket! Vi är en husleverantör som levererar helt unika och specialanpassade lösvirkeshus med en hög kvalité som standard. Det betyder dock inte att ett hus behöver kosta skjortan! Att bygga nytt hus är för de allra flesta livets största investering och vi tycker därför det är extra viktigt att ge kunden möjlighet att bygga precis som de vill. Vi har därför inga kataloghus och utgår alltid från ett blankt papper när vi ritar upp ett nytt hus.

Varje hus vi levererar är helt unikt anpassat efter våra kunders önskemål. Vi har märkt att valfriheten låter fantasin och kreativiteten få större utrymme och många blir överraskade över att nästan alla tokiga idéer går att lösa. Många husleverantörer säljer sina nya hus i moduler och det kostar ofta en större summa att låsa upp modulen för att göra ändringar på ett hus. Hos oss finns det inga begränsningar. Tack vare att vi i varje projekt börjar från noll slipper du några onödiga kostnader för ändringar och kan istället investera de pengarna i ditt nya hus.

Vår husfabrik ligger i Bergstena strax utanför Alingsås. Här har vi både kontor, showroom och produktion i samverkan med vårt systerföretag Perssons Träteknik (länk). När du kommer på ett första möte hos oss får du en rundvisning i vårt stora showroom och en visning ute i produktionen som bland annat innehåller stomproduktion, takstolsproduktion och produktion av råspontluckor. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för både dig som kund och för snickaren som ska bygga ditt hus. Därför levererar vi stommen som en exakt kapad byggsats där varje del är tydligt uppmärkt vilket gör att bygget går både snabbt och blir exakt.

Vårt koncept går ut på att “Allt är möjligt”. Förutom att du ska kunna få huset precis som du vill så ska processen också kännas rolig och inspirerande. Att bygga hus är en stor process och det kan ibland kännas stressigt att göra alla val och veta vilka ansökningar som ska skickas in var och när. Vi hjälper dig med allt sånt och går bredvid dig från första skiss till färdigt hus. Varmt välkommen in på ett möte så berättar vi mer om hur vi som husleverantör kan hjälpa dig att nå din nya husdröm!

läs mer
Hemma Hos
New-englandhus hus från Alingsås huspaket - Husleverantör.

Nybyggt New Englandhus precis vid sjön

Ett vackert New Englandhus fick ersätta det gamla torpet på släktgården Platsen där Theresia Wallberg och Stefan Sjögren bor med sina två barn kallas för Sjömaden. Gården omringas av en gärdsgård och i den lummiga trädgården är äpplena redo...

läs mer
Pardörrar i grönt.

Välj ytterdörr efter din personlighet

Pardörr “Britta Glas” i grönt. Bild: Diplomat. En välkomnande ytterdörr kan hjälpa till att sätta stilen och bli pricken över i för hela ditt nybyggda hus. Man kanske tänker att “En dörr är bara en dörr” men i verkligheten...

läs mer
En husleverantör där du väljer allt själv - Bild från husleverantören Alingsås Huspaket.

En husleverantör där du väljer allt själv

Vi vill att våra kunder ska få valfriheten och möjligheten att skapa sitt drömhus in i minsta detalj. Utan att det ska kosta skjortan! Vi håller koll på processen i helhet med allt från byggregler till bygglovsansökningar och att...

läs mer
Modernt hus från husleverantören Alingsås huspaket

Checklista inför första mötet hos din husleverantör

Kanske har ni länge drömt om att bygga ett eget hus, nu har möjligheten öppnat sig och ni har bestämt att det är rätt läge att påbörja resan mot ert egna drömboende. Då är det dags att boka in...

läs mer
Hustrenderna 2021 för dig som ska bygga nytt hus - Bild från husleverantören Alingsås Huspaket.

Hustrenderna 2021 för dig som ska bygga nytt hus

Ett hus ska förhoppningsvis stå i minst 100 år, därför kan det vara dumt att styras av trender när man ska bygga nytt hus. Att låta bli att influeras av det vi ser i vår omgivning är däremot svårt....

läs mer
Oändliga möjligheter i våra hyvlerier - Bild från husleverantören Alingsås Huspaket.

Oändliga möjligheter i våra hyvlerier

En av styrkorna hos oss på Alingsås Huspaket är den stora valfriheten. När du besöker vårt showroom i Bergstena får du ta del av alla möjligheter som finns för de som bygger hus med oss. Egen träproduktion är en...

läs mer
Fasadspecial – De mest populära stilarna just nu - Bild från husleverantören Alingsås Huspaket.

Fasadspecial – De mest populära stilarna just nu

Fasaden fungerar som husets yttersta skydd och dess huvuduppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för huset att stå emot väder och vind. Fasaden sätter dessutom stilen för hela ditt nya hus och hos oss får du möjlighet att...

läs mer
Lösvirkeshus – Ett hantverk i stor skala - Bild från husleverantören Alingsås Huspaket.

Lösvirkeshus – Ett hantverk i stor skala

Intresset för nybyggda hus har fått en stor ökning under de senaste åren och fler och fler familjer väljer att bygga sitt nya drömhus i lösvirke. En av de största fördelar med denna typ av byggsätt är att du...

läs mer

Husleverantör med valfrihet

Hos oss levereras husen som lösvirke i en byggsats där allt är uppmärkt och färdigkapat. Detta gör att det går snabbt och väldigt smidigt att montera och göra huset vädersäkrat. Du behöver inte tumstock eller såg behövs för att montera stommen då allt är kapat och klart med millimeterprecision. Byggtiden blir också kort, från leverans av husgrund till färdigt hus tar det oftast inte mer än 20 veckor. Vi är givetvis med under hela byggprocessen.

Våra hus tillverkas av norrländskt granvirke. Den granar vi använder har vuxit långsamt, detta gör att de fått täta årsringar vilket ger ett mycket starkt och hållbart trä. Då våra hus levereras som lösvirke i en byggsats är det viktigt att allt är noggrant kapat för att passa. Därför är byggdelarna till lösvirkeshusen kapade med millimeterpassning av en CNC-styrd robot och levereras till dig i en uppmärkt byggsats. För att göra processen ännu smidigare har vi även målat fasaden två gånger i fabriken, så det krävs bara en tredje strykning när huset är färdigt.

Vår byggprocess och led syftar till att skapa gedigna och trivsamma hus till ett bra pris. Ett hem är trots allt livets medelpunkt och förtjänar den omsorgen.

Byggsatsen levereras vanligtvis i sju omgångar och transporteras med våra egna kranbilar. Leveranserna sker allteftersom arbetet fortskrider och huspaketen blir då inte stående på bygget längre än nödvändigt. Huspaketen är heller inte i vägen och medför inga stora och otympliga transporter. Precisionen, märkningen, förmålningen och leveranssättet gör att uppförandet och färdigställandet går snabbare och smidigare.

Vanliga frågor till en husleverantör

Är det svårt att bygga med lösvirke?

Nej, våra leveranser är utformade på ett sätt som underlättar byggandet. Husen levereras som lösvirke i byggsats, uppmärkt och färdigkapat, vilket gör det enkelt och snabbt att montera. Varken tumstock eller såg behövs för att montera stommen då passformen är perfekt.

Har ni visningshus?

Vi har inga visningshus då vi inte jobbar med någon huskatalog, nästan alla hus vi levererar är olika varandra. Vill ni gärna titta på ett hus så kan er säljare hjälpa er med det.

Hur byggs era hus?

Våra lösvirkeshus tillverkas med millimeterpassning i vår toppmoderna fabrik. Fasadpanelen stryks dessutom två gånger i vårt måleri och behöver därför bara en målning när huset är på plats. De färdigkapade byggkomponenterna förpackas i uppmärkta paket och levereras vanligtvis i sju omgångar, allteftersom bygget fortskrider. Som köpare avgör du om du vill överlåta hela uppförandet av huset på hantverkare eller sköta vissa delar själv för att kapa kostnader.

Läs mer här

I vilken ände börjar man när man vill bygga hus?

Börja med att fundera på vilken typ av hus du vill ha och behöver. Boka sedan ett besök hos oss i Bergstena. Här har vi en branschunik utställning som visar olika typer av både invändiga och utvändiga husdetaljer samt inredning. Kläm, känn och se vad som passar bäst! Vi gör också en rundvandring i vår moderna fabrik där vi visar med vilken precision husen tillverkas. Därefter fokuserar vi på dina behov och husdrömmar. I nära samarbete med dig tar vi fram förslag som passar dig med tanke på tomt, stil, planlösning och storlek.

Läs mer här

Kan man bygga med totalentreprenad hos Alingsås Huspaket?

Vi jobbar inte med totalentreprenad utan vanligtvis med Generalentreprenad där våra rutinerade och erfarna samarbetspartners hjälper till, men även Delad entreprenad är vanlig då kunden själv vill vara mer delaktig och ta hand om vissa delar själv.

Vad är ett bygglov?

Bygglov krävs vid nybyggnation av hus, det är ett tillstånd som krävs för att bygga nytt, bygga om, bygga till eller ändra användningen av en byggnad. Syftet med detta tillstånd är att säkerställa att projektet ska följa lokala regler för markanvändning och byggande. Våra säljare har full koll på vad som krävs och hjälper er gärna att tolka detaljplaner mm. samt att ta fram bygglovshandlingar.

Vad kostar det att boka ett möte?

Det är ingen kostnad för att boka ett möte med våra säljare. Se säljaren som din personliga rådgivare som guidar dig genom hela processen och som hjälper dig med alla frågor.

Vad kostar ett hus?

Det beror helt och hållet på vilket hus du vill ha. När du anlitar oss går vi igenom dina önskemål och tillsammans kommer vi fram till hur ditt nya hem ska se ut. Därefter tar vi fram en offert på en komplett byggsats för huset samt tillhörande inredning.

Se fler vanliga frågor