Husleverantör

Våra lösvirkeshus tillverkas i Perssons Trätekniks anläggning i Bergstena och fabriken tillhör de mest moderna och innovativa i landet. Vi använder både tidigare generationers kunskaper och den senaste tekniken för att bygga trivsamma och energieffektiva hus. En husleverantör där allt är möjligt!

Husleverantör av unika lösvirkeshus

Välkomna till oss på Alingsås Huspaket! Vi är en husleverantör som levererar helt unika och specialanpassade lösvirkeshus med en hög kvalité som standard. Det betyder dock inte att ett hus behöver kosta skjortan! Att bygga nytt hus är för de allra flesta livets största investering och vi tycker därför det är extra viktigt att ge kunden möjlighet att bygga precis som de vill. Vi har därför inga kataloghus och utgår alltid från ett blankt papper när vi ritar upp ett nytt hus.

Varje hus vi levererar är helt unikt anpassat efter våra kunders önskemål. Vi har märkt att valfriheten låter fantasin och kreativiteten få större utrymme och många blir överraskade över att nästan alla tokiga idéer går att lösa. Många husleverantörer säljer sina nya hus i moduler och det kostar ofta en större summa att låsa upp modulen för att göra ändringar på ett hus. Hos oss finns det inga begränsningar. Tack vare att vi i varje projekt börjar från noll slipper du några onödiga kostnader för ändringar och kan istället investera de pengarna i ditt nya hus.

Vår husfabrik ligger i Bergstena strax utanför Alingsås. Här har vi både kontor, showroom och produktion i samverkan med vårt systerföretag Perssons Träteknik (länk). När du kommer på ett första möte hos oss får du en rundvisning i vårt stora showroom och en visning ute i produktionen som bland annat innehåller stomproduktion, takstolsproduktion och produktion av råspontluckor. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för både dig som kund och för snickaren som ska bygga ditt hus. Därför levererar vi stommen som en exakt kapad byggsats där varje del är tydligt uppmärkt vilket gör att bygget går både snabbt och blir exakt.

Vårt koncept går ut på att “Allt är möjligt”. Förutom att du ska kunna få huset precis som du vill så ska processen också kännas rolig och inspirerande. Att bygga hus är en stor process och det kan ibland kännas stressigt att göra alla val och veta vilka ansökningar som ska skickas in var och när. Vi hjälper dig med allt sånt och går bredvid dig från första skiss till färdigt hus. Varmt välkommen in på ett möte så berättar vi mer om hur vi som husleverantör kan hjälpa dig att nå din nya husdröm!

läs mer
Hemma Hos
H-hus och suterränghus vid Mjörn.

H-hus i suterräng på egen udde

2015 köpte Anders och Dagny en alldeles egen udde. På tomten stod då ett hus i två våningar där paret gjorde en lättare renovering innan de flyttade in i väntan på strandskyddsdispens och bygglov för sitt nya hus. En...

läs mer
Hemma Hos
Grått tvåvåningshus i Bohuslän

Skärgårdshus i tre våningar i nyklassisk stil

Båt är familjens enda sätt att ta sig från fastlandet till sommarhuset i Bohusläns skärgård. Båtarna har genom åren balanserat stora soffor och otaliga mängder matkassar sedan platsen föll i familjens ägo år 1999. Men när det nya sommarhuset...

läs mer
Hemma Hos
Västkusthuset byggdes i lösvirke på en bilfri ö - Bild från husleverantören Alingsås Huspaket.

Västkusthuset byggdes i lösvirke på en bilfri ö

10 år efter att Elisabet och familjen flyttade in i sitt sommarhus på Härmanö bestämde de sig för att riva den lilla stugan på 47 kvadrat och bygga ett nytt hus i lösvirke. Stugan förvandlades till ett modernt boende...

läs mer
Hemma Hos
Ladhus med svart tak

Hittade sitt drömläge och byggde ett ladhus

Efter att ha hittat en tomt i det perfekta området kunde familjen Cronholm äntligen förverkliga sin husdröm. Det vackra och moderna ladhuset med tjärvitriol, svarta takpannor och en stor terrass i söderläge stod klart för två år sedan. Då...

läs mer
Hemma Hos
Vitt lösvirkeshus i klassisk stil

De byggde sitt lösvirkeshus själva

Bjarne och Camilla har ritat och byggt sitt hus helt själva, men innan de hittade den perfekta lösningen åkte två färdigritade hus rakt ner i papperskorgen. Tredje gången gillt. Det blev tillslut ett klassiskt hus som visade sig vara...

läs mer
New Englandhus med svart tak och vit fasad.

Våra mest populära husstilar

Ett New Englandhus blev det nya bostadshuset på släktgården. Här kan du läsa mer om just detta huset. Hos oss är det kunderna som själva bestämmer hur deras nybyggda drömhus ska se ut. Vi är en trygg hjälp på...

läs mer
Hemma Hos
Enplanshus i vitt

Enplanshuset i lösvirke är 70-plussarnas drömhus

Släktgården här i Herrljunga byggdes av Kurts farfar i början av 1900-talet, och sedan 70-talet har Kurt och hans bror drivit och utvecklat verksamheten. För två år sedan flyttade Kurt och Ingrid in i sitt nybyggda lösvirkeshus byggt på...

läs mer
Hemma Hos
Två röda hus

Grannarna blev bästa vänner under husbygget

För två år sedan kände inte Börje och Ulrika paret Håkan och Anette, men när de blev grannar fann de en vänskap som de inte hade räknat med. Det var drömmen om en lugn och skön plats där de...

läs mer

Husleverantör med valfrihet

Hos oss levereras husen som lösvirke i en byggsats där allt är uppmärkt och färdigkapat. Detta gör att det går snabbt och väldigt smidigt att montera och göra huset vädersäkrat. Du behöver inte tumstock eller såg behövs för att montera stommen då allt är kapat och klart med millimeterprecision. Byggtiden blir också kort, från leverans av husgrund till färdigt hus tar det oftast inte mer än 20 veckor. Vi är givetvis med under hela byggprocessen.

Våra hus tillverkas av norrländskt granvirke. Den granar vi använder har vuxit långsamt, detta gör att de fått täta årsringar vilket ger ett mycket starkt och hållbart trä. Då våra hus levereras som lösvirke i en byggsats är det viktigt att allt är noggrant kapat för att passa. Därför är byggdelarna till lösvirkeshusen kapade med millimeterpassning av en CNC-styrd robot och levereras till dig i en uppmärkt byggsats. För att göra processen ännu smidigare har vi även målat fasaden två gånger i fabriken, så det krävs bara en tredje strykning när huset är färdigt.

Vår byggprocess och led syftar till att skapa gedigna och trivsamma hus till ett bra pris. Ett hem är trots allt livets medelpunkt och förtjänar den omsorgen.

Byggsatsen levereras vanligtvis i sju omgångar och transporteras med våra egna kranbilar. Leveranserna sker allteftersom arbetet fortskrider och huspaketen blir då inte stående på bygget längre än nödvändigt. Huspaketen är heller inte i vägen och medför inga stora och otympliga transporter. Precisionen, märkningen, förmålningen och leveranssättet gör att uppförandet och färdigställandet går snabbare och smidigare.

Vanliga frågor till en husleverantör

Är det svårt att bygga med lösvirke?

Nej, våra leveranser är utformade på ett sätt som underlättar byggandet. Husen levereras som lösvirke i byggsats, uppmärkt och färdigkapat, vilket gör det enkelt och snabbt att montera. Varken tumstock eller såg behövs för att montera stommen då passformen är perfekt.

Har ni visningshus?

Vi har inga visningshus då vi inte jobbar med någon huskatalog, nästan alla hus vi levererar är olika varandra. Vill ni gärna titta på ett hus så kan er säljare hjälpa er med det.

Hur byggs era hus?

Våra lösvirkeshus tillverkas med millimeterpassning i vår toppmoderna fabrik. Fasadpanelen stryks dessutom två gånger i vårt måleri och behöver därför bara en målning när huset är på plats. De färdigkapade byggkomponenterna förpackas i uppmärkta paket och levereras vanligtvis i sju omgångar, allteftersom bygget fortskrider. Som köpare avgör du om du vill överlåta hela uppförandet av huset på hantverkare eller sköta vissa delar själv för att kapa kostnader.

Läs mer här

I vilken ände börjar man när man vill bygga hus?

Börja med att fundera på vilken typ av hus du vill ha och behöver. Boka sedan ett besök hos oss i Bergstena. Här har vi en branschunik utställning som visar olika typer av både invändiga och utvändiga husdetaljer samt inredning. Kläm, känn och se vad som passar bäst! Vi gör också en rundvandring i vår moderna fabrik där vi visar med vilken precision husen tillverkas. Därefter fokuserar vi på dina behov och husdrömmar. I nära samarbete med dig tar vi fram förslag som passar dig med tanke på tomt, stil, planlösning och storlek.

Läs mer här

Kan man bygga med totalentreprenad hos Alingsås Huspaket?

Vi jobbar inte med totalentreprenad utan vanligtvis med Generalentreprenad där våra rutinerade och erfarna samarbetspartners hjälper till, men även Delad entreprenad är vanlig då kunden själv vill vara mer delaktig och ta hand om vissa delar själv.

Vad är ett bygglov?

Bygglov krävs vid nybyggnation av hus, det är ett tillstånd som krävs för att bygga nytt, bygga om, bygga till eller ändra användningen av en byggnad. Syftet med detta tillstånd är att säkerställa att projektet ska följa lokala regler för markanvändning och byggande. Våra säljare har full koll på vad som krävs och hjälper er gärna att tolka detaljplaner mm. samt att ta fram bygglovshandlingar.

Vad kostar det att boka ett möte?

Det är ingen kostnad för att boka ett möte med våra säljare. Se säljaren som din personliga rådgivare som guidar dig genom hela processen och som hjälper dig med alla frågor.

Vad kostar ett hus?

Det beror helt och hållet på vilket hus du vill ha. När du anlitar oss går vi igenom dina önskemål och tillsammans kommer vi fram till hur ditt nya hem ska se ut. Därefter tar vi fram en offert på en komplett byggsats för huset samt tillhörande inredning.

Se fler vanliga frågor