Fem vackra lösvirkeshus att inspireras av i sommar

Fem hus i lösvirke

Vem drömmer inte om att bygga ett sommarhus på kusten? Eller en klassisk villa på landet med ängar och åkrar precis utanför dörren? Oavsett var du befinner dig i drömmarna så har vi massor av inspiration och tips att bjuda på från våra kunders vackert inredda hem! Hur ser ditt drömhus ut? Hos oss är allt möjligt!

Sommarhus på ön Rörö

1. Marint sommarhus på Rörö

Familjen Larssons sommarhus på Rörö går i ljusa toner med blått och vitt som återkommande accentfärger. Den marina känslan har Helena och Johan plockat med sig in i huset från de 20 åren de spenderat på Rörö med sin segelbåt. För några år sedan hittade de tillslut en tomt och byggde ett drömhus i lösvirke på sin favoritö.

Interiöra bilder från lösvirkeshuset på Rörö. Blå soffa i marin miljö.

På väg hem från stranden plockar Helena gärna med sig en bukett sommarblommor från ängen. Buketterna placeras ofta ut i hallen, vardagsrummet och i badrummen. Det gröna från naturen blir en fin kontrast till inredningens basfärger i blått, vitt och beige.

Inredning i huset på Rörö

På övervåningen finns två mindre sovrum med snedtak. Här har familjen kombinerat blå ränder på väggar och textilier med detaljer i trä. Det blir en harmonisk helhet där svensk västkust möter New England.

Här kan du läsa hela reportaget hemifrån familjen Larsson på Rörö.

Vitt skärgårdshus byggt med lösvirke på Hönö

2. Klassiskt skärgårdshus i sommaridyllen på Hönö

Det klassiska skärgårdshuset som familjen Marklund byggt på Hönö är öppet, ljust och fräscht. Den vita basen är genomgående i husets alla rum och gör att ytorna känns större och rymligare. Gröna växter och detaljer i trä, silver och pastelliga toner blir punkterna dit blicken dras i det lugna och harmoniska hemmet. I trädgården växer rosenbuskar och syrén och från uteplatsen njuter familjen av utsikten över ängarna och den lummiga sommaridyllen på ön.

Lösvirkeshus med ljus inrdningKöksbord och stolar i vitt. Ljus veranda i skärgårdsstil.

Genom att sätta en genomgående vit bas för väggar, golv, tak och möbler skapar man en lugn känsla som är enkel att förändra och laborera med. Med denna ljusa och fräscha skärgårdsstilen kan man snabbt skapa en ny look genom att byta ut accentfärger eller inredningsdetaljer.

Här kan du läsa hela reportaget hemifrån familjen Marklund på Hönö.

västkusthus på Härmanö

3. Avskalat och stilrent västkusthus på Härmanö

När familjen Granlund skulle bygga sitt västkusthus i lösvirke fick leveranserna ske med båt och helikopter till den bilfria ön. Här möter New England-stilen den svenska västkusten med stora spröjsade fönsterpartier som får blicken att fästas någonstans vid horisonten. Elisabeth ville att husets utformning och inredningsstil skulle skapa en lugn känsla samtidigt som huset skulle vara så underhållsfritt som möjligt.

Vit och stilren bas är genomgående i familjen Granlunds sommarhus Vit och stilren bas är genomgående i familjen Granlunds sommarhus

Den vita och stilrena basen är genomgående i familjen Granlunds sommarhus. Köket är praktiskt upplagt med en lång bänk, helkaklad vägg, slipat betonggolv och praktiska ytor som är enkla att torka av. Detaljerna är få men noga utvalda. Hit vill Elisabeth kunna komma för att helt koppla av, njuta och ladda batterierna utan några måsten och krav.

vit träpanel som återfinns på både väggar och tak

Den vita men ändå mjuka basen byggs upp genom en vit träpanel som återfinns på både väggar och tak i hela huset. Med en lugn bas inomhus tillåter man istället blicken att landa på utsikten som blir som en vacker tavla.

Här kan du läsa hela reportaget hemifrån familjen Granlund på Härmanö.

trävilla i klassisk stil byggd med lösvirke

4. Vacker trävilla i klassisk stil på landet

Rasmus och Liza ritade och byggde sitt klassiska lösvirkeshus helt själva. Här skapar egengjord snickarglädje, stilrena detaljer och specialgjorda golvlister en känsla av kvalitet. Husets ljust gråa fasad gör att snickarglädjen och övriga detaljer lyfts på ett diskret men vackert sätt. De gröna ytterdörrarna blir den magiska länken mellan husfasaden och den omgivande sommarängen fylld av vajande vallmo och blåklint.

Kök med svart fläkt detaljer kring både fönster och dörrar ger husets fasad det där lilla extra

Små detaljer kring både fönster och dörrar ger husets fasad det där lilla extra. Den stora altanen blir som ett extra vardagsrum på sommaren där familjen gärna bjuder in vänner och familj på middagar och trevligt umgänge. Utemöblerna på altanens olika delar ingår i samma serie, vilket binder ihop helheten på ett fint sätt. Gröna växter bidrar till att skapa en rumskänsla både inne och ute.

Här kan du läsa hela reportaget hemifrån familjen Wahlström/Hansson utanför Borås.

Skärgårdshus i tre våningar där modernt möter klassiskt

5. Skärgårdshus i tre våningar där modernt möter klassiskt

Det stora skärgårdshuset på en ö i Bohuslän har allt man kan önska när det kommer till sommarhus. Detaljerna är omsorgsfulls utvalda och här finns gott om plats för både familj och vänner. Inspirationen till husets färgsättning har hämtats från en närliggande herrgård och alla leveranser till det stora husbygget fick ske med helikopter eller båt till ön som saknar fasta förbindelser.

Detaljbilder på huset i skärgårdsstilStort fönsterparti med spröjs i klassisk skärgårdsstil
klassisk skärgårdsstil med moderna inredningsdetaljer

I det nybyggda skärgårdshuset blandas en klassisk skärgårdsstil med moderna inredningsdetaljer på ett elegant sätt. Rostfritt möter svarta ytor i kombination med ljusa väggar och möbler i trä och rotting. De spröjsade fönstren tar känslan tillbaka till ett gammalt skärgårdshus med de röda pelargonerna framför utsikten över havet.

Här kan du läsa hela reportaget från skärgårdshuset i Bohuslän.

Varmt välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev så du inte missar våra kommande byggtips, husinspiration och hemma hos reportage!

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ