Bygga hus

Vi skräddarsyr hus i alla stilar för både den händige och den som vill flytta in i ett nyckelfärdigt hus.

Hus med största möjliga valfrihet

Funkishus, ladhus, New Englandhus, sekelskifteshus eller ett stilmässigt helt modernt hus – vi tillverkar våra trähus så som du vill ha det. Hos oss är varje hus unikt, helt enligt kundens önskemål, inifrån och ut. Vårt arbetssätt är enkelt, tryggt och prisvärt och till oss kommer människor med allt från egenhändigt gjorda skisser till arkitektritade hus – eller helt tomhänta. Alla är lika välkomna! Våra lyhörda husdesigners, säljare och konstruktörer hjälper dig oavsett hur långt du kommit i husbyggartankarna.

Husen levereras som lösvirke i byggsats, uppmärkt och färdigkapat, vilket gör att det går snabbt och smidigt att montera och vädersäkra. Varken tumstock eller såg behövs för att montera stommen. Byggtiden blir kort, från leverans av husgrund till färdigt hus tar det ca 20 veckor. Vi är givetvis med under hela byggprocessen.

Eftersom husen byggs på plats finns inga begränsningar när det gäller höjder och längder. Leveranserna blir heller inte stora och otympliga och behöver normalt sett inte anpassas till transportbegränsningarna på våra vägar. Vi har dessutom ingen standardiserad produktionslina att ta hänsyn till i fabriken.

Även för valet av entreprenadform är det valfrihet som gäller. Här kan du välja generalentreprenad där du flyttar in i ett nyckelfärdigt hus. Eller så bestämmer du dig för delad entreprenad där du själv håller i uppförandet av huset med hjälp av olika entreprenörer. Vid delad entreprenad har du också störst möjlighet att med egen arbetsinsats minska byggkostnaden.

Tre ord sammanfattar tanken bakom våra hus: Allt är möjligt!

”Vi vill göra det möjligt för fler människor att bygga sitt drömhus.”

Omsorg i alla led

Hållbarhet, kvalitet och prisvärdhet – alla ord beskriver det vi levererar. Men vad betyder det i praktiken?

Våra hus tillverkas av norrländskt granvirke som vuxit långsamt och därmed fått täta årsringar. Detta ger ett mycket starkt och hållbart trä. Byggdelarna till lösvirkeshusen är kapade med millimeterpassning av en CNC-styrd robot och levereras i en uppmärkt byggsats. Fasaden målas två gånger i fabriken, så det krävs bara en tredje strykning när huset är färdigt. Byggsatsen transporteras med våra egna kranbilar och levereras vanligtvis i sju omgångar, allteftersom arbetet fortskrider. Huspaketen blir då inte stående på bygget längre än nödvändigt, är heller inte i vägen och medför inga stora och otympliga transporter. Precisionen, märkningen, förmålningen och leveranssättet gör att uppförandet och färdigställandet går snabbare och smidigare. Husens konstruktion är också självklart ritad för att bidra till en lägre energiåtgång.

Utgångsstandarden i husens inredning är så hög att den ofta erbjuds som tillval hos andra husleverantörer. I vår stora utställning kan du i lugn och ro bekanta dig med olika lösningar och materialval, både utvändigt och invändigt, från några av marknadens starkaste kvalitetsmärken. Sedan har du full frihet att sätta din prägel på utrustning och detaljer i ditt hus. Så passa på att botanisera i våra samarbetspartners breda sortiment.

Alla dessa led syftar till att skapa gedigna och trivsamma hus till ett bra pris. Ett hem är trots allt livets medelpunkt och förtjänar den omsorgen.

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter och ange vilken dag du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

Namn*

Telefonnummer*

Mail*

Önskad dag

Önskad tid

MorgonFörmiddagEftermiddag

Meddelande

Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.