Arkitektritad modern villa med sjöutsikt

Hemma hos familjen Crozzoli

”Utsikten är magiskt vacker och vi älskar att sitta och se ut över sjön från övervåningen. Ibland hittar vi gäster som smugit iväg och gjort detsamma.”

Med utblick mot trätoppar och glittrande vatten

En bergstomt med en vidunderlig utsikt. Ett hus som redan var ritat av en arkitekt. Ett designintresserat par som var noga med materialval och utförande. Nu gällde det bara att hitta en hustillverkare som kunde matcha önskemålen och även leva upp till ett klokt miljötänk. Vi på Alingsås Huspaket fick förtroendet att leverera huset som Jenny och Stefano planerade att bygga. Nu står det skandinaviska funkishuset i princip klart som ett stolt landmärke på den högt belägna tomten.

Jenny och Stefano hade gjort ett grundligt förarbete och skaffat mycket inspiration från tidningar, nätet och sociala medier och sedan organiserat materialet i olika mappar. De var klara över att de ville ha ett modernt hus med raka linjer. Det var också viktigt att huset var inbjudande och hade stora sociala ytor eftersom paret gillar att bjuda hem gäster.  Med dessa önskemål som grund ritades huset och processen var igång.

När byggentreprenörerna rest stomme och tak högg man tag i det fortsatta arbetet tillsammans med familjen. Man skapade effektiva arbetsrutiner och svetsades samman till ett glatt gäng som hade riktigt roligt tillsammans. Det kändes nästan tomt när hantverkarna lämnade huset.

Visst upplevde familjen byggtiden som intensiv – och gymkorten blev ganska snart överflödiga – men efteråt var det en härlig känsla att flytta in i ett hus som de själva utformat. Ett uppfriskande dopp i poolen som finns på husets baksida är heller inte fel. Även härifrån är utsikten något utöver det vanliga, oavsett tid på dygnet.

Husets stora fönsterpartier och de tre uteplatserna gör det enkelt att njuta av natur och väder. Inomhus är trappan centralt placerad och flankeras på övervåningen av en spaljé där kvällssolen strålar in i huset på ett effektfullt sätt.

Öppna sociala ytor och rogivande avskildhet

På nedervåningen finns hall, kök, matsal och vardagsrum i en sammanhängande enhet – perfekt för tillfällen då huset fylls av festglada vänner. Braskaminens lågor kan man njuta av från tre håll. Både matsal och vardagsrum har direkt access till uteplatserna genom de öppningsbara fönsterpartierna. Här finns också gästrum, badrum, tvättstuga och ett svalt skafferi som man kan gå in i.

Husets färger går i olika gråtoner. På nedervåningen är även taket, med en höjd på 2,7 meter, gråmålat för att skapa en mer ombonad känsla. Golvet består av vitlaserad enstavig ek och hall och badrum har inslag av terrazzo. Huset andas välplanerad, modern design toppad med en utsikt som slår det mesta.

På övervåningen ligger parets master bedroom, walk-in closet och badrum i en avdelning för sig. Via en passage, med en intilliggande uteplats, når man tv-rum, badrum, de båda döttrarnas respektive sovrum, gästrum och flera walk-in closets.

”Intresset för design är stort och vi hittar inspiration överallt.”

Våra bästa tips!

 1. Fundera på vad du vill skapa så är det lättare göra rätt val och du får även bättre kontroll. Vi gjorde en moodboard för varje rum.
 2. Var närvarande på husbygget så ofta du kan och var öppen för olika lösningar. Då kan du snabbt ta tag i frågor som kommer upp.
 3. Rensa i kalendern så det finns tid för pauser. Stötta och uppmuntra varandra under resans gång så ni fyller på med ny energi.
 4. Glöm inte att installera eluttag i badrummet! Tänk också igenom placeringen av dessa i övriga huset så de finns där du behöver dem.
Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ