New Englandhus med svart tak och vit fasad.

Ett New Englandhus blev det nya bostadshuset på släktgården. Här kan du läsa mer om just detta huset.

Hos oss är det kunderna som själva bestämmer hur deras nybyggda drömhus ska se ut. Vi är en trygg hjälp på vägen till att göra drömmen till en verklighet. Även om alla våra lösvirkeshus är helt unika kan man ändå se en trend i vilka olika stilar som kunderna helst väljer. Här är våra mest populära husstilar just nu!

Klassiskt skärgårdshus i sekelskiftesstil.

Ett skärgårdshus i sekelskiftesstil på Hönö. Här kan du läsa mer om just detta huset.

Klassiska hus och sekelskiftesstilen

Den stil som vi på Alingsås Huspaket kanske är mest kända för är lösvirkeshus i klassisk- och sekelskiftesstil. Det klassiska trähuset är något som alltid har efterfrågats och vi svenskar bygger gärna trähus i gammaldags stil. Den klassiska stilen och sekelskiftesstilen går ofta in i varandra. Begreppet sekelskifteshus har egentligen inte så mycket med själva sekelskiftet att göra, utan har på senare år blivit ett slags samlingsbegrepp för en husstil som började bli vanlig i Sverige från 1920-talet.

Lantligt och klassiskt hus med sekelskifte.

Ett klassiskt hus på landet med cykelavstånd till byn. Här kan du läsa mer om just detta huset.

Vanligt förekommande byggnadsdetaljer på trähus under 1920-talet var bland annat locklistpanel, balkonger som hölls upp av utsmyckade pelare, sadeltak, spröjs och dekorativa vindsfönster som ofta var runda eller halvmåneformade. Detta är några av de detaljer som ofta också återses i husen som våra kunder väljer att rita och bygga. Vi kallar dem oftast för “Klassiska hus”.

New Englandhus i vitt med rött tegel

Ett New Englandhus i naturreservatet precis intill havet. Här kan du läsa mer om just detta huset.

New Englandhus och den amerikanska stilen

Stilen New England är en kontrastrik och populär stil som många svenskar gillar. Även om namnet osökt får oss att tänka på England, så härstammar stilen egentligen från USA:s östkust. Den uppkom i samband med den engelska koloniseringen av nordöstra USA där engelsmännen började bygga hus i engelskt manér, anpassad efter amerikanskt klimat. Det är därför inte konstigt att många tycker att New Englandstilen känns väldigt amerikansk. De allra flesta husen i USA byggdes på den här tiden i trä, tack vare den stora tillgången på virke.

New Englandhus med utsikt över åkrar. 

Ett New Englandhus med utsikt över åkrar och ängar. Här kan du läsa mer om just detta huset.

Typiska attribut för New Englandstilen är svarta detaljer, pampiga entréer med veranda, liggande vit träpanel och stora fönster med spröjs. Det är en stilren och visuellt tydlig stil som är enkel att applicera på sitt hus både exteriört och interiört. New Englandstilen är tacksamt då man på ett enkelt sätt kan hitta en röd tråd att jobba med för att skapa en helhet till sitt nybyggda hus.

Ladhus med betonggolv och plåttak.

Ladhus med betonggolv, plåttak och noga utvalda detaljer. Här kan du läsa mer om just detta huset.

Ladhus och moderna hus

Hur mycket vi svenskar än älskar trähus i gammaldags stil så finns det något i det enkla, raka och moderna som lockar oss. Ladhusstilen är ett resultat av den lyckade kombinationen mellan modern arkitektur och den svenska landsbygdens kulturarv – ladugården. Husen uppskattas av både unga som gamla och byggs såväl på landet som i städer. Den stilrena och raka arkitekturen kräver noggrannhet av snickarna då många detaljer och avslut, som vanligtvis brukar täckas av foder och knutar, istället blir synliga här.

Rött ladhus som liknar en lada

Detta moderna ladhus har hämtat inspiration från den gamla ladugården intill. Här kan du läsa mer om just detta huset.

Attribut som är typiska för ladhusstilen är ett kort takutsprång, raka linjer, synliga spikhuvuden ihop med en stående panel. Färgen på huset är ofta inspirerat av naturen för att smälta in i omgivningen. Planlösningen får gärna vara öppen där ett slipat betonggolv och högt i tak ofta förekommer i kombination med stilrena detaljer.

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ