Färdigkapad stomme med oändlig flexibilitet

Färdigkapad stomme

När du bygger hus med oss på Alingsås Huspaket kommer ditt egenritade, unika lösvirkeshus levererat till tomten i platta paket. Allt sorterat, vägg för vägg, med tydliga instruktioner som gör stomresningen både smidig och effektiv. Våra färdigkapade stommar är framtagna med användarvänligheten helt i fokus. Hos oss blir ditt husbygge helt unikt, tidseffektivt och prisvärt!

Hos oss på Alingsås Huspaket kan du få ditt drömhus precis som du vill, utan några dolda avgifter eller tillägg. Vi sätter alltid valfriheten i fokus, vilket gjort vårt koncept väldigt uppskattat av både kunder och snickare runt om i landet. Hemligheten bakom vårt framgångsrika koncept ligger i vår egen husfabrik i Bergstena.

Man mäter och i verkstad

En egen husfabrik

Alla våra lösvirkeshus tillverkas i vår egen husfabrik i Bergstena, strax utanför Alingsås. I produktionen arbetar vår fantastiska personal med stor erfarenhet och hantverksskicklighet. Rätt personal i kombination med toppmoderna och effektiva produktionslinjer gör att vi kan leverera högkvalitativa, unika lösvirkeshus till ett rimligt pris. Våra hus passerar flera avdelningar och en mängd kompetenta medarbetare på sin resa från första skiss till levererade stommar och takstolar!

Husritning på dator

En husprocess

Våra fantastiska hussäljare hjälper våra kunder att komma fram till vilken typ av hus man vill bygga. Sedan är det våra duktiga husritare och konstruktörer som säkerställer konstruktionen och gör drömmen verklig. Genom 3D-visualisering får våra kunder kliva in i sitt drömhus för att se hur slutresultatet kommer bli innan alla detaljer spikas. När konstruktionsavdelningen skapat produktionsfilerna går huset ut i produktionen som ligger vägg i vägg med kontoret. Här kapas stommens alla komponenter i någon av våra CNC-kapar med en exakthet på hela 0,1mm. Syll och hammarband, liksom reglarna vid dörr och fönster, har tydligt urfrästa spår där regelverket och husets dörrar och fönster ska sitta. Stommens alla komponenter byggs ihop likt ett jättestort lego där snickaren varken behöver plocka fram såg, vinkelhake eller tumstock.

Bild nerifrån mot stomme i trä

Trä är framtidens byggmaterial

För oss är hållbarhet inte bara viktigt ur ett konstruktionsperspektiv, utan även ur en miljöaspekt. Trä är det enda förnyelsebara byggmaterialet som finns idag och vi är stolta över att vår fabrik har över 90 års erfarenhet i branschen. Träet till våra lösvirkeshus kommer från de norrländska skogarna där träden fått växa långsamt. Det resulterar i ett stabilt och bra byggmaterial som håller extra hög kvalitet. Vi älskar att få jobba med riktigt bra råvaror som bidrar till unika, hållbara och energieffektiva lösvirkeshus.

Jackat in i trä

Kostnadseffektiva lösvirkeshus

Genom att producera färdigkapade stommar och takstolar, unika för varje enskilt hus, effektiviserar och underlättar vi så mycket som möjligt ute på bygget. Att inte behöva kapa stommen på plats minimerar spill, sparar tid för snickaren och i slutändan även pengar för dig som kund. En snabb och smidig stomresning resulterar även i ett tätt hus på kortare tid och på så sätt även tidsbesparingar i byggplanen. Alla komponenter till stommen levereras sorterade vägg för vägg, tydligt uppmärkta för att enkelt kunna monteras enligt de medföljande monteringsanvisningarna. Här väljer snickaren själv om man föredrar att använda våra digitala ritningar som går att öppna direkt i mobilen, eller de fysiska ritningarna som också medföljer leveransen.

Två planhyvlade träplankor möts

Genom att leverera huset i “platta paket” får vi med oss hela stommen i en enda leverans. Vi behöver alltså inte kompromissa med husets utformning eller väggarnas storlek med hänsyn till maximala mått för transporter. Eftersom stommen byggs ihop ute på bygget behöver vi aldrig kompromissa med husdrömmen. Det är ytterligare en bidragande faktor till att vi i alla led kan upprätthålla vårt motto: Allt är möjligt!

Här kan du läsa mer om vår husprocess och här kan du läsa mer om våra energisnåla hus.

Yttervägg på energisnålthus

Bygg ett energisnålt hus i lösvirke

När du använder oss på Alingsås Huspaket som husleverantör bygger du ett energisnålt hus. Vi drivs av att leverera riktigt bra hus som är täta, energisnåla och har ett lågt energivärde. Därför har vi sedan start valt att lägga...

läs mer
En husleverantör där du väljer allt själv - Bild från husleverantören Alingsås Huspaket.

En husleverantör där du väljer allt själv

Vi vill att våra kunder ska få valfriheten och möjligheten att skapa sitt drömhus in i minsta detalj. Utan att det ska kosta skjortan! Vi håller koll på processen i helhet med allt från byggregler till bygglovsansökningar och att...

läs mer
Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ