En husleverantör där du väljer allt själv

Hus i miniatyr.

Vi vill att våra kunder ska få valfriheten och möjligheten att skapa sitt drömhus in i minsta detalj. Utan att det ska kosta skjortan! Vi håller koll på processen i helhet med allt från byggregler till bygglovsansökningar och att rätt delleverans anländer till bygget vid rätt tillfälle. Det gör att ni kan slappna av och istället fokusera på det roligaste med att bygga hus!

I kombination med ett gediget hantverkskunnande och en toppmodern maskinpark kan vi specialanpassa våra kunders hus helt efter deras önskemål. Dessutom till samma pris som ett fabrikstillverkat hus. Ganska fantastiskt, eller hur? Ett hus är för de allra flesta den största privata investeringen man gör i livet. Ännu viktigare då, tycker vi, att resultatet blir precis som du vill.

Någon att hålla i handen

Hos oss har du möjlighet att rita ditt hus helt själv och skapa planlösningen precis så som du vill ha den. Tack vare en gedigen erfarenhet av att bygga nya hus har vi möjlighet att komma med värdefulla tips och råd som hjälper dig undvika vanliga snedsteg och fallgropar längs med vägen. Vi går bredvid er under hela processen, från första skiss till den sista spiken.

Vissa av våra kunder kommer till oss med en helt färdig ritning över hur huset ska se ut medan andra inte ens vet vilken stil de gillar. Oavsett vilken utgångspunkt ni har när vi ses på ett första möte så utgår vi alltid ifrån er och vilka behov just du och din familj har. Vi har tagit fram ett koncept som förenklar hela processen för dig som kund utan att kompromissa med valfriheten. Vi tar helt enkelt hand om de krångliga och tråkiga bitarna så du kan fokusera på det roligaste med att bygga hus!

Spara pengar på att göra vissa delar själv

Förutom att du själv kan välja planlösning, utseende och detaljer till huset precis som du vill så ger vi även våra kunder möjligheten att själva välja entreprenadform. Kanske är du händig och vill göra en del själv eller föredrar du att flytta in i ett färdigbyggt hus? Du avgör, det kallar vi flexibilitet på riktigt. Allt är möjligt!

Såhär går vår husprocess till:

 1. Bestämma hus

  När vi ses på första mötet får ni en rundvisning i fabriken där trämaterialet till våra hus tillverkas samt vårt fina showroom och vi hittar tillsammans en stil och ett hus som motsvarar era önskemål. Storlek, standard och stil är några av de detaljer vi går igenom för att få tillräckligt med underlag att lämna en offert på byggsatsen.När offerten är godkänd ritar någon av våra duktiga husritare upp ert hus och ni får vara med och godkänna allt. I samband med detta tar vi även fram en helhetskalkyl för bygget som ni kan ta med till banken som underlag för lånelöfte och boendekalkyl.

  Vi upprättar ett köpeavtal som signeras innan vi tar fram underlag för en bygglovsansökan som ni sedan kan skicka in. En oberoende och certifierad kontrollansvarig utses av er, och kommer se till att byggplanen följs.

  I väntan på att bygglovet ska godkännas (ca 2-3 månader) går vi tillsammans igenom alla detaljer och materialval i lugn och ro i vår utställning i Bergstena.

 2. Välja entreprenadform

  Det finns flera olika alternativ när det kommer till entreprenadform men vi brukar använda oss av delad entreprenad eller generalentreprenad.Delad entreprenad innebär att du står som byggherre och är själv ansvarig för bygget av huset. Ett köpeavtal med oss på Alingsås Huspaket skrivs för huspaketet som ska levereras. Du skriver sedan egna kontrakt med snickare, rörmokare, elektriker och plåtslagare etc. Med denna entreprenadform finns möjlighet för dig att påverka kostnaderna med hjälp av din egen arbetsinsats.

  Med generalentreprenad skrivs ett kontrakt med oss på Alingsås Huspaket för huspaketet samt ett kontrakt med en huvudentreprenör som ansvarar för att ta in övriga hantverkare samt att huset färdigställs enligt överenskommelse och tidsplan. Har ni inga egna kontakter ni vill använda så kan vi komma med rekommendationer på entreprenörer och hantverkare som våra kunder ofta anlitar.

 3. Innan byggstart

  När vi hunnit gå igenom alla materialval och bygglovet blivit beviljat kallar vi till ett avropsmöte där vi går igenom alla detaljer en sista gång. När allt är godkänt av er skriver vi ett avtal för en slutgiltig beställning av ert drömhus.Ni får ett så kallat byggnadskreditiv beviljat från banken för att ni ska kunna betala byggkostnaderna under processen. När huset är färdigt läggs detta kreditiv om till ett bolån.

  Ett tekniskt samråd hålls tillsammans med er och kommunen. Vi har inför detta möte försett er med de handlingar och projekteringar ni behöver. Det är bland annat med underlagen från detta möte som kommunen ger er ett startbesked.

 4. Huset byggs

  När startbeskedet kommit in är det äntligen dags att börja bygga! En utsättning av huset görs på tomten och tillsammans uppskattar vi en tidsplan för bygget. När man ska bygga nytt hus tar det i genomsnitt 5 månader från gjuten platta till att huset är redo för inflytt.Vi levererar materialet till huset i delleveranser för att underlätta så mycket som möjligt på bygget. Vår projektledare har hela tiden en nära kontakt med entreprenören för att kunna anpassa delleveranserna allt eftersom huset tar form.

  Att slippa ha virke stående på byggarbetsplatsen underlättar både för snickarna men minskar även risken för att det påverkas av väder och vind. Vi levererar vid väl valda tillfällen under byggets gång.

  En certifierad och opartisk besiktningsman kallar till möte och ansvarar för att allt går rätt till och att kontrakten följs. Vi på Alingsås Huspaket finns med som stöd under hela processen och det är bara att ringa oss om det uppstår några frågor.

 5. Inflytt

  Innan huset är klart för inflytt bokas ett slutsamråd ihop med kommunen och er kontrollansvarige. Nu kan ni lägga champagnen på kylning, för efter att slutbeskedet skrivits är ert nya drömhus äntligen klart för inflytt! Bra jobbat!

Flera av våra medarbetare har själva valt att bygga hus med Alingsås Huspaket vilket vi är väldigt glada och stolta över. Vi ser det som det bästa betyget! Det gör dessutom att vår personal har extra god insyn och förståelse för allt vad det innebär att bygga lösvirkeshus.

Har du några frågor är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig. Du är såklart varmt välkommen att boka in ett möte med någon av oss här i Bergstena. Hoppas vi ses!

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ