De svensktillverkade köksfläktarna som alla vill ha

Frihängande guldig köksfläkt

Frihängande köksfläkt i modellen “Cylindra”. Bild: Fjäråskupan.

Köksfläktar är kanske inte det första man tänker på när någon nämner så kallade “statement pieces” inom heminredning. Men den tiden är äntligen förbi! Svenska Fjäråskupan är ett företag som verkligen lyckats utveckla sin produkt från att ha varit ett nödvändigt ont i köket till att bli ett vackert smycke som alla vill ha!

Det är många roliga beslut som ska tas när man bygger nytt hus. Inte minst när det kommer till detaljer som verkligen kan göra skillnad för ett helt rum. Vi på Alingsås Huspaket värnar om det svensktillverkade och närproducerade och tycker det är väldigt kul att så många av våra kunder också tycker det är viktiga aspekter när man väljer detaljer till sitt nybyggda hus.

Vägghängd köksfläkt

Vägghängd köksfläkt i modellen “Blender” hemma hos familjen Ehrnberg.

Svensktillverkade köksfläktar med hantverk i fokus

År 1989 började ett litet företag i halländska Fjärås att tillverka unika spisfläktar. Idag känner vi till det som ett framgångsrikt familjeföretag vid namn Fjäråskupan. I begynnelsens tid fanns det endast en modell i produktregistret och det var plåtslagaren Ingvar Turefeldt som själv stod för tillverkningen. Sedan den tiden har både designen och tekniken i produkterna utvecklats till att bestå av ett brett sortiment köksfläktar som tilltalar oss både genom formspråk och kvalité.

Även om tekniken hela tiden går framåt så har det traditionella hantverket alltid stått i fokus och på Fjäråskupan satsar man på att fortsätta växa efter den mentaliteten även i framtiden. Det omsorgsfulla hantverket, den svenska produktionen och en helt nytänkande produktutveckling är bara några detaljer som utmärker Fjäråskupan från liknande företag inom branschen.

Idag ligger verkstaden i Torslanda utanför Göteborg och all tillverkning sker fortfarande för hand vilket gör att alla kupor blir helt unika. Det finns ett brett sortiment av modeller att välja mellan beroende på stil, tycke och smak. Det går även att specialanpassa modellerna efter egna mått, former och färger. För den som vill ha en helt unik produkt kan de även tillverka köksfläktar efter kundens egna ritningar.

Välj modell efter ditt kök

Vägghängd köksfläkt

Vägghängd köksfläkt i modellen “Rustik” hemma hos familjen Ranieli.

Vägghängd köksfläkt

Ett klassiskt val som ses i både nytillverkade och gamla hus. Utbudet av modeller är brett och passar fint om du har spisen placerad mot en vägg.

Frihängande köksfläkt

Frihängande köksfläkt i modellen “Blender”. Bild: Fjäråskupan.

Frihängande köksfläkt

Den frihängande köksfläkten blev populär i samband med att den öppna planlösningen fick sitt genombrott. Tack vare köksöns intåg i de svenska hemmen behövde fläktarna nu anpassas och utvecklas efter att spisen skulle vara placerad mitt i rummet.

Bänkfläkt

Bänkfläkt i modellen “Vy”. Bild: Fjäråskupan.

Bänkfläktar

Bänkfläktar är oftast inbyggda i spishällen och passar bra i de kök där man inte vill att fläkten ska ta någon plats i rummet. Kallas även för downdraft-fläkt. Ett diskret alternativ som kan placeras var som helst i köket, men kanske speciellt bra för dig som har spisen placerad på en köksö men vill behålla öppenheten i köket.

Takintegrerad köksfläkt

Takintegrerad köksfläkt i modellen “Atrium”. Bild: Fjäråskupan.

Takintegrerade köksfläktar

En takintegrerad köksfläkt placeras, som man hör på namnet, infälld i taket ovanför spisen. På så sätt tar den inte upp något utrymme i köket. Ett diskret alternativ som låter rummet vara öppet och luftigt. Passar även bra för dig som har spisen placerad på en köksö.

Underbyggnadsfläkt

Underbyggnadsfläkt i modellen “Diskret”. Bild: Fjäråskupan.

Skåpsfläktar

Är din spis placerad under ett vägghängt skåp kan en skåpsfläkt, eller även kallad underbyggnadsfläkt, vara alternativet för dig. Passar bra i mindre kök där man vill optimera förvaringen genom att placera skåp även ovanför spisen.

Inbyggnadsfläktar

En inbyggnadsfläkt är ytterligare ett alternativ för dig som valt att placera spisen under vägghängda skåp. En inbyggd fläkt är ett stilrent alternativ som möjliggör för mer förvaring i köket.

Vägghängd köksfläkt i vitt och mässing

Vägghängd köksfläkt i vitt och mässing i modellen “Tradition” hos Electrolux Home i Alingsås.

Vi på Alingsås Huspaket tror starkt på att det lönar sig i längden att göra hållbara och genomtänkta val när man bygger sitt nya drömhus. Närproducerade produkter och kortare transporter är några saker som stått i fokus de senaste åren och vi hoppas att fler företag väljer att behålla eller flytta sin tillverkning till Sverige framöver.

Varmt välkommen att besöka vårt showroom och vår husproduktion i Bergstena! Vill du se mer av Fjäråskupans köksfläktar i naturlig miljö så finns det ett brett sortiment av dem i utställningen hos vår samarbetspartner Electrolux Home i Alingsås.

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ