Checklista inför första mötet hos din husleverantör

Kanske har ni länge drömt om att bygga ett eget hus, nu har möjligheten öppnat sig och ni har bestämt att det är rätt läge att påbörja resan mot ert egna drömboende. Då är det dags att boka in ert första möte med oss på Alingsås Huspaket. Det finns många fördelar med att ha ett möte tidigt i processen, till och med innan ni valt oss som husleverantör.

Varför ska vi ha ett första möte med vår husleverantör?

Att bygga hus är en lång process med mycket att tänka på, man kan inte ha koll på allt själv och därför är det värdefullt att träffa någon av våra duktiga hussäljare. På ert första möte hos oss sitter ni ner med en av våra säljare, och det är oftast denna person som blir er kontaktperson och hjälper er under hela processen fram till leveransstart om du väljer oss som husleverantör.

Anledningar till att lägga första mötet med er husleverantör tidigt i processen:

 • Ni får en riktning att gå i om det känns svårt att veta vart ni ska börja.
 • Det kan dyka upp nya tankar som gör att ni vill tänka om kring något.
 • Ni får bra hjälp med att reda ut frågor som ni funderar på.
 • Ni får en bra start och kommer känna er mer förberedda inför resan mot nytt hus och på vad som komma skall.
 • Vi kan förhoppningsvis får er att känna er trygga, vi är med er hela vägen!

Hur mycket behöver vi veta innan ett första möte?

På ett första möte behöver du inte ha svar på en enda fråga. Däremot är det bra om du har förberett frågor till oss. Passa på att ställa de frågor som ni undrar över, ni vet ju att det inte finns några dumma frågor. Tillsammans med er säljare kommer ni att reda ut vad ni behöver ta för beslut och vad som är nästa steg i processen.

I denna checklista har vi samlat några enkla frågor som vi brukar beröra under ett första möte. Om ni inte vet vart ni ska påbörja er husresa kan ni se över dessa frågor. Detta dokument är inget som ni behöver ta med er på mötet.

Behöver vi ha satt en budget innan vi träffar en husleverantör?

Ni behöver inte heller haft ett möte med er bank innan vi träffas, under ett första möte går vi inte in i detalj kring budget. Först när vi har en tydlig bild av vad ni söker räknar vi på vad huset skulle kosta, då får ni en första offert och en produktionskostnadskalkyl som ni i er tur kan ta med till banken.

Behöver vi ha en tomt för att välja husleverantör?

När man ska bygga hus börjar det mesta med tomten. Tomten är avgörande för så många beslut och det är den som sätter tonen för hela projektet. Däremot behöver du inte ha hittat och köpt en tomt innan du kontaktar oss på Alingsås Huspaket. Det finns ändå en del som går att förbereda tills dagen då den rätta tomten dyker upp.

Kan vi få hjälp med att hitta en tomt?

Ibland får vi frågan om vi kan hjälpa till att hitta en tomt. Vi som husleverantör har sällan några egna tomter och får heller inte information om tomter innan de kommer ut på marknaden. Däremot har vi bra koll på vad som ligger ute för försäljning kring Alingsås och Göteborg, så vi tipsar dig gärna om vi vet något som vi tror kan passa.

Vi har ingen tomt men vi vet vilken typ av hus vi vill ha:

Är ni till exempel helt säkra på att ni vill ha ett tvåvåningshus behöver man undersöka så att det är tillåtet att bygga i två plan på den tomt man är intresserad av. Det finns många aspekter att tänka på när man köper tomt och detta hjälper vi er gärna med!

Vi har en tomt men vi vet inte vilken typ av hus vi vill ha:

När man har köpt sin tomt har man satt de grova ramarna för projektet. Då vet man vilken typ av hus som är tillåtet att bygga och vad som gör sig bäst utifrån de förutsättningarna som tomten ger. Det är nu det roliga börjar, planeringen av huset kan sätta igång och vi guidar er i detta.

Hur ska det nya huset se ut?

Låt oss säga att ni har en tomt, då är det dags att fundera över vilken stil på hus ni gillar. Hur många våningar, hur stort och hur många rum det ska vara? Detta gäller också om ni med säkerhet vill ha en tomt där vi vet att det inte kommer finnas några begränsningar, som en stor lantlig tomt där man ska kunna bygga med stor frihet.

Vilka husmodeller har ni som husleverantör?

Vi är en husleverantör som tillverkar ert hus precis som ni önskar, i lösvirke av riktigt hög kvalitet. Vissa som kommer till oss första gången vet inte alls hur deras nya hus ska se ut, och vissa kommer med färdiga planritningar på arkitektritade hus. Vi har ju inga kataloghus men på vår hemsida finns hus som vi byggt tidigare, läs mer om de här. Våra säljare brukar visa dessa bilder som inspiration för att få en förståelse för vilket håll ni vill gå och för att kunna visa er fler intressanta idéer.

Hur ska vi kunna ta alla beslut?

Något som våra kunder uppskattar är vår utställning på 300 kvm som vi byggt upp i anslutning till vårt kontor i Bergstena. Istället för att bara titta på bilder av material kan du här uppleva detaljerna på riktigt. Du kan känna och klämma på bland annat tak, golv, dörrar, fönster och olika typer av fasader.

Detta brukar hjälpa till att skapa en bild av vilken typ av hus man vill bygga och att påbörja tankeprocessen kring alla val som ska göras. Efter ett första möte hos oss på Alingsås Huspaket kan du också få med dig vår tillvalskatalog hem. Det är ett verktyg för att kunna fundera på de val och tillval som ska göras framåt.

Som sagt behöver ni inte göra några speciella förberedelser innan ni kommer på ett första möte hos oss, kom precis som ni är så tar vi resten därifrån. Vill du boka ett möte direkt gör du det enklast via formuläret här.

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ