Tomterna vid Skårs Ängar

I det grönskande området Skår precis intill sjön Mjörn i Alingsås växer ett helt nytt bostadsområde fram. De familjer som köpt en tomt vid Skårs Ängar väljer själva vilken husleverantör de vill bygga med. Av den anledningen är vi såklart oerhört stolta över att det hittills är hela 9 av 15 familjer som valt att bygga hus med oss!

Det var i maj 2016 som Alingsås kommun beslutade om att anta detaljplan för Skårsvägen vid det sjönära området Lövekulle i Alingsås. Området som ska bebyggas har tidigare bestått av ett öppet fält mellan Lövekulle och Skår. Nu kommer det nya bostadsområdet bli en naturlig länk mellan de båda befintliga områdena.

Försäljningen av tomterna började under hösten 2019 och den sista tomten såldes under våren 2020. Vägen som kommer gå genom bostadsområdet är redan färdig och på vissa av de 15 tomterna har markarbete och gjutning av bottenplatta kommit igång. Utöver de 15 villatomterna som sålts kommer även ett lägenhetshus med hyresrätter att byggas på området.

Joakim Westerdahl, som är platschef hos Alingsås Huspaket, berättar att de första husen till området såldes direkt under hösten 2019 när tomterna började säljas. “Några familjer visste redan i förväg att de ville bygga sitt hus med oss medan andra kom hit på rekommendation eller efter att ha sett våra skyltar på de sålda tomterna.” berättar Joakim.

“De flesta av våra kunder kommer faktiskt till oss genom rekommendationer från familj, vänner eller bekanta som redan byggt hus med oss. Det är ju det finaste betyget vi kan få!” berättar han stolt.

Av de 9 hus som Alingsås Huspaket ska leverera till Skårs Ängar befinner sig alla hus i olika stadier i byggprocessen. Vissa familjer har redan fått sitt bygglov beviljat och kommit igång med markarbete och bottenplatta medan andra bygglov fortfarande väntar på att skickas in. Alla hus i området måste dock påbörja byggprocessen inom två år från köptillfället av tomten. Det första huset från Alingsås Huspaket beräknas stå färdigt i november/december 2020.

På denna gata kommer det inom kort att ligga fyra hus från Alingsås Huspaket på rad. Alla hus blir helt unika och är designade helt efter kundernas önskemål.

Utöver de nya tomterna på Skårs Ängar byggs det en hel del andra hus i denna delen av Alingsås. “Under det kommande året ska vi dessutom leverera ytterligare 3 hus, utöver de 9 på Skårs Ängar, till både Lövekulle och Skår!” berättar Joakim.

Kommunen har redan låtit bygga färdigt en lekplats precis intill skogen i det nya bostadsområdet. Man ser redan barnfamiljer som ofta är där och leker trots att resten av området är en byggarbetsplats. Lekplatsen skapar redan nu en känsla av att detta kommer bli ett område som både stora och små kommer trivas i framöver!

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ