Lösvirkeshus – Ett hantverk i stor skala

Intresset för nybyggda hus har fått en stor ökning under de senaste åren och fler och fler familjer väljer att bygga sitt nya drömhus i lösvirke. En av de största fördelar med denna typ av byggsätt är att du får ett helt unikt hus som är anpassat efter dig och din familjs behov. Hos oss får du det dessutom till ett överkomligt pris!

Går du i husbyggar-tankar? Så roligt! Det är inte alltid så lätt att veta vilken typ av hus man vill bygga när man är i början av processen. Det finns idag många bra lösningar på marknaden som uppfyller olika typer av behov. Vi på Alingsås Huspaket är specialiserade på att bygga riktigt bra lösvirkeshus och har dessutom möjlighet att göra det till samma pris som ett fabrikstillverkat hus.

“Vi har tyvärr inga kataloghus men ta gärna med dig några inspirationsbilder” är vår slogan. Det är oftast så våra första kundmöten brukar se ut! Det är ett fantastiskt roligt sätt att jobba på tycker vi. Din husdröm är utgångspunkten för hela vår process och det är otroligt roligt att se våra kunders drömhus växa fram, bli en ritning, produceras, byggas och stå färdiga!

Våra hus ritas helt och hållet efter dig och dina önskemål. Oavsett om du kommer in med en arkitektritad husritning eller om du skissat din husdröm på en servett! Vi hjälper dig att förverkliga din dröm.

Hantverkskunskap och modern teknik är hemligheten

Sverige har en lång historia av hantverkskunnande och traditioner och kanske främst när det kommer till vårt favoritmaterial, trä! Alingsås Huspaket ingår i samma koncern som Perssons Träteknik som producerar våra hus. Sedan produktionen i Bergstena startade år 1933 har vi varit angelägna om att bevara den gamla tidens goda hantverkskunskaper samtidigt som vi hela tiden utvecklar produktionen med den nyaste tekniken.

Det har genom åren visat sig vara en vinnande strategi som resulterat i att vi nu 2020 kan leverera helt specialanpassade lösvirkeshus av högsta kvalité, till ett rimligt pris! Allt tack vare vår effektiva produktionslinje och vår kompetenta och fantastiska personal.

Produktionen hos Perssons Träteknik består till största delen av hyvleri, måleri, takstolstillverkning och lager. Varje dag passerar stora mängder virke genom de olika produktionsleden. Första anhalten i anläggningen är lagerplatser för obehandlat material som kommer in till oss. I genomsnitt får vi varje dag virkesleveranser från 3-4 fullastade långtradare med släp.

Vi skickar i vår tur ca 10 lastbilar varje dag med färdiga leveranser till alla olika byggen.

Processen – Att bygga lösvirkeshus

Det finns olika typer av tillvägagångssätt när man bygger hus. Är man inte insatt i branschen kan det vara svårt att förstå sig på alla olika termer och arbetssätt. Vi på Alingsås Huspaket finns här tryggt bredvid dig under hela byggprocessen för att kunna guida och hjälpa dig när frågor uppstår.

Några av de vanligaste tillvägagångssätten när ett hus byggs är att man använder sig av helentreprenad/totalentreprenad, generalentreprenad eller delad entreprenad. Totalentreprenad innebär att kunden bara skriver på ett kontrakt med husleverantören. I detta fall har husleverantören ansvar för hela bygget och anlitar alla underentreprenörer som snickare, rörmokare, målare mm.

Hos oss på Alingsås Huspaket använder vi oss antingen av generalentreprenad eller delad entreprenad. Att jobba efter en generalentreprenad innebär att kunden skriver på två kontrakt. Ett skrivs med oss på Alingsås Huspaket och ett annat skrivs med byggfirman som ska bygga huset. Det är sedan snickaren som håller i alla kontakter med underentreprenader under byggets gång.

När alla val, ritningar och avtal för ert blivande hus är klara tar en av våra duktiga projektledare här på Alingsås Huspaket över kontakten. Från och med nu är de er högra hand och finns där för att hjälpa er med allt från dokument till att säkerställa så de olika leveranserna kommer fram till bygget i rätt tid.

Ibland passar det bättre att använda sig av en delad entreprenad. Det kan t.ex. vara fördelaktigt för dem som vill göra mycket själv och som har många kontakter inom byggbranschen. Många som använder sig av detta tillvägagångssätt är hantverkare som ska bygga huset själva. I fall som detta har kunden själv kontakt med alla underentreprenörer. I båda fallen har projektledaren från Alingsås Huspaket en tät kontakt med snickaren.

Det är kombinationen av gammalt hederligt hantverkskunnande och modern teknik i samspel med hantverkarnas kompetens som gör det möjligt för oss att bygga ditt framtida drömhus!

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ