Hemma hos familjen Svensson/Westergård

”Fann friheten i Floda”

I Drängsered, strax utanför Floda centrum och med sjön Sävelången bara ett stenkast bort, har paret Emma Svensson och Jonathan Westergård, med rötter i Floda och Stenkullen, precis flyttat in i sin nya villa signerad Alingsås Huspaket. Ett egenhändigt ritat hus i New England-stil som blev precis som man önskat sig – snacka om frihet…

– Just möjligheten att få forma huset precis som vi ville var faktiskt en av de avgörande faktorerna till att vi valde just Alingsås Huspaket, säger Jonathan när han tillsammans med Emma tar emot i det nya hemmet.

– Ni får faktiskt ursäkta, men vi är inte riktigt färdiga med inredningen då vi är tämligen nyinflyttade, säger Emma och skrattar.

Men redan nu kan man skönja att de valt en modern och smakfull inredningsstil. Lägg därtill alla fina interiöra detaljer/lösningar i form av fönsternischer, lister, färger, kök och trappan upp till andra våningen. Entrén, med öppen planlösning mellan hall, kök, matplats och vardagsrum, ger ett välkomnande intryck och det råa, slipade betonggolvet skapar en häftig kontrast. Alla rum har sin egen karaktär med lätt ”jordiga” färger, vilket bidrar till ett lugn och en skön balans, och de stora fönsterna ger ett rikligt ljusinsläpp.

Skulle köpa begagnat

Låt oss dock stanna upp en stund och blicka tillbaka på hur det hela började.

– Vi hade egentligen tänkt köpa ett äldre hus och renovera det, men så föreslog min far att vi skulle kika på en tomt med ett gammalt fritidshus på och då var vi fast, berättar Emma.

Därmed var processen igång och allehanda information började hämtas in från olika husleverantörer för att få inspiration.

– Först hade vi nog tänkt ett enplanshus i vinkel, men sedan fastnade vi för ett tvåplanshus med fullhöjd och med liggande panel, varför det blev ett hus i så kallad New England-stil, förklarar Jonathan som själv satte sig vid ritbordet för att tillsammans med Emma utforma deras eget drömhus.

Fria händer…

Varför föll då valet på just Alingsås Huspaket?
– Dels fick vi goda rekommendationer från min bror som byggt ett hus från Alingsås Huspaket i Lerkil för något år sedan, dels gillade vi deras upplägg att vi hade fria händer att forma huset som vi ville ha det. Den lösningen kunde ingen annan erbjuda, säger Emma.

Det nya huset är på 172 kvm och består av totalt sju rum och kök.

– Onekligen lite skillnad på ytan i vår tidigare tvåa i Göteborg, skrattar Emma.

Tomten med fritidshuset och tillhörande småbyggnader köptes in 2015 och hela första året ägnades åt rivning, trädfällning och att rensa buskage. Markarbetet inleddes strax innan sommaren 2016 och därpå följde gjutning av platta. I augusti var det så dags för stomleverans och byggstart och i december skedde slutbesiktning – med inflyttning lagom till det nya året. Onekligen snabbt marscherat…

Ett stort vuxenlego

All byggnation har skett med hjälp av lokala hantverkare, och under tre månaders tid fanns Jonathan med som en extraresurs då han tog tjänstledigt från sitt jobb som entreprenadingenjör inom ventilationsbranschen.

– Det var både kul och lärorikt. Måste säga att det var riktigt häftigt att sätta ihop alla måttanpassade produkter – ett stort vuxenlego, där allt satt som en smäck. Ytterligare en fördel som talar för just Alingsås Huspaket är att mycket av det dom erbjuder som standard är tillval hos många andra husleverantörer.

Medan Jonathan ägnade sig åt det lite grövre arbetet stod Emma för själva ”inkråmet” genom att skapa ”modboards” för alla rum, vilket man nu kan se resultatet av. Båda är mycket nöjda – och man har de facto varit överens hela vägen, vilket inte är det lättaste under en dylik process.

Uteplatser och balkong

Nu återstår bara de sista detaljerna inomhus innan det är dags att ta sig an uteplatser och balkong i vår och sommar.

– Trädgården får vänta till nästa år, säger båda samstämmigt.

En avslutande men mycket central fråga – hur gick det med budgeten?
– Riktigt bra faktiskt. Vi har hållit den, och jag måste säga att man får mycket för pengarna hos Alingsås Huspaket, avslutar Jonathan.

Ytterligare en poäng i sammanhanget är att projektet förmodligen genererat ytterligare en kund till Alingsås Huspaket genom att några vänner till familjen köpt en tomt i samma område och nu förmodligen bestämt sig för ett hus från Alingsås Huspaket på rekommendation från Emma och Jonathan…

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ