Hemma hos familjen Olsson/Blidbergs

Ett fantastiskt samarbete

– som ledde till rena drömhuset

Uppe på en ås med en hänförande utsikt över Hakefjorden står familjen Olsson/Blidbergs nya hus i New England-stil och tronar i all sin prakt. Huset är beläget i Strandnorum strax utanför Stenungsund och enligt familjens talesperson Emil är det rena drömhuset som man tagit i besittning.

– Vi har haft ett fantastiskt samarbete med Alingsås Huspaket och vi kan varmt rekommendera dem till alla som står i beredskap att bygga nytt.

Det som Emil och hans sambo Emma uppskattat allra mest är friheten att kunna skräddarsy sitt eget hus – och det till en mycket rimlig kostnad.

Men allt har inte varit en dans på rosor. Vi tar det från början.

– Vi hade väntat i över tre år på ett godkänt förhandsbesked och ett bygglov eftersom tomten ligger i anslutning till strandskyddat område. En tomt som man för övrigt lyckats komma åt genom släktband. Jag är mina svärföräldrar tillika Emmas föräldrar samt farbror evigt tacksamma.

När sedan beslutet om att bygga tog fart runt 2014 började Emil och Emma att skissa på sitt drömhus. Man fastnade tidigt för ett hus i New England-stil med mycket vitt och svart, rikligt med spröjs och liggande panel.

– Vi hittade inget kataloghus som vi fastnade för utan ritade ett på egen hand med inspiration från olika husmodeller. Genom en kollega till Emma kom vi i kontakt med Alingsås Huspaket och det klickade direkt. De hjälpte oss med konstruktionen och en ekonomisk kalkyl som passade vår plånbok.

Så fort förhandsbeskedet och bygglovet var klart sattes så spaden i backen – då pratar vi om juni 2017.

– Plattan göts under senare delen av augusti och i mitten av september inleddes så stomresningen och sex månader senare – närmare bestämt 23 mars 2018 – vad det så dags för inflyttning. Familjen hade då, efter att planerna på eget hus började ta form, vuxit med ytterligare två medlemmar.

– Minstingen kom bara en dag innan inflyttningen och storebrorsan var då drygt 1,5 år, berättar Emil.

Bra då att det finns utrymme att växa i. För det är nämligen ett rejält hus man numera förfogar över. Den totala boytan är på 225 kvm fördelade på sju rum och kök, groventré/hall och två badrum. Till sin hjälp att färdigställa huset har man haft två snickare, även om Emil och Emma själva, tillsammans med föräldrar, svåger och lillebror, hjälpt till med såväl tak och fasad som det invändiga arbetet.

– Vi ville gärna göra det, dels för att hålla nere kostnaderna, dels för att man kanske bara bygger ett hus under sin livstid och det kunde ju vara roligt att se hur man gör, säger Emil.

Och när det kommer till trivsel så skräder inte Emil orden.

– Vi trivs fantastiskt bra. Det känns helt underbart att själv äga sitt hus, ett hus som man dessutom fått forma som man vill.

– Att vi dessutom inte har mer än kanske 250 meter ner till vattnet gör ju inte saken sämre. Ja, nu är det faktiskt dags för ett kvällsdopp märker jag…

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ