De byggde sitt ladhus precis intill skogen

Hemma hos familjen Karlsson/Widing

”Vi sitter ofta och njuter av utsikten mot naturen. Man ser långt in i skogen och det ger en både rogivande och mäktig känsla. Livskvaliteten är påtaglig.”

Ett hus som bjuder in skogens skönhet och mystik

För Maria och Fredrik började tankarna på ett eget husbygge med tomten. Efter att ha letat efter hus ett tag hittade de nämligen en tomt som hade ett riktigt bra läge. De kom fram till att ett ladhus, inspirerat av skånelängornas planlösning, passade allra bäst här. Några bekanta till Maria och Fredrik tipsade dem om oss på Alingsås Huspaket och konceptet med den stora valfriheten på så gott som alla områden kändes som ett perfekt upplägg.

Huset ligger i utkanten av ett villaområde med direkt närhet till skogen. Träden är högresta och solens strålar letar sig lekfullt fram mellan stammarna. Mossan breder ut sig på stenarna och här och var har man placerat ut stämningsfull belysning. Allt skapar en nästan trolsk känsla. Att sitta vid det stora fönstret i vardagsrummet, med den sprakande brasan bredvid, är en härlig form av vardagslyx som paret utnyttjar flitigt.

Huset har inte öppen planlösning men ger ändå en öppen och luftig känsla med sina väl utnyttjade ytor helt utan korridorer. På bottenvåningen finns bland annat hall, kök med burspråk och loungedel, matsal, vardagsrum, sovrum, badrum och förvaringsutrymmen. Maria och Fredrik har ritat huset själva och bollade sedan sina tankar och idéer med oss. Utställningen i Bergstena gav också en praktisk vägledning. Vi gav till exempel konkreta tips om vilka lister, fönsterfoder och stuprör som kunde passa. Sedan satte paret på ett framgångsrikt sätt ihop en helhet som gav dem ett både personligt och stilrent hem.

Husets dova men ändå kraftfulla naturfärger samspelar fint med det generösa ljusinsläppet. Den gedigna och jordnära känslan förstärks ytterligare med det rustika trägolvet som på ett effektfullt sätt möts upp av plattor i fiskbenssättning i hallen.

Gott om plats för det goda livet

Maria och Fredrik var noga med att skapa ett hem som passade just dem. Praktiskt nog delar de samma smak. God mat och dryck är dessutom ett gemensamt intresse och i huset finns både ett skafferi man går in i och ett svalt vinförråd. Köket är väl tilltaget och i mitten står en köksö med spis, vask och plats för fyra stolar. Många av möblerna är loppisfynd som de sedan renoverat och målat om i färger som går ton i ton med inredningen.

Med hjälp av en lokal byggentreprenör restes stomme och tak. Därefter har Maria och Fredrik gjort det mesta invändigt och även satt upp fasaden. Nedervåningen är klar och hittills har allt blivit till och med bättre än de förväntade sig. Nu återstår övervåningen så här finns alla möjligheter att bli ännu nöjdare.

Våra bästa tips!

 1. Gör en grundlig research på vad du vill ha. Kolla på nätet, åk runt och titta, gå på husvisningar. Hitta din egen stil.
 2. Var noggrann med markarbetet innan du börjar bygga. På så vis kan du undvika att drabbas av obehagliga och dyra överraskningar.
 3. Man kan göra mycket mer på egen hand än man tror. Läs på, fråga hantverkare och var inte rädd för att testa.
 4. Blir det fel färg på en vägg så är det inte så farligt. Det är bara att måla om. Våga prova dig fram till den perfekta nyansen.
Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ