Siktar på ännu bättre kundupplevelser med nya roller

Joakim och Katrin

Jobbar man på ett företag som älskar utveckling är det svårt att inte svepas med i framåtandan. Nu satsar Alingsås Huspaket på en helt ny roll i företaget som skapar möjligheter att leverera ännu starkare kundupplevelser!

Från HR till platschef

Alingsås Huspaket har haft en stadig organisk tillväxt sedan bolagsstarten 2010. Våren 2023 utvecklar vi organisationen ytterligare genom att satsa på en helt ny roll. Det blir vår tidigare platschef Joakim Westerdahl som nu går in som operativ säljchef medan Katrin Wintå tar över rodret som ny platschef.

Katrin har en bakgrund inom HR med erfarenhet av både större bolag och medelstora företag. Innan hon tackade ja till erbjudandet om att bli vår nya platschef jobbade hon som HR-chef inom koncernen. “Jag tvekade inte en sekund på att tacka ja när möjligheten dök upp”, säger Katrin. “Jag har alltid känt att Alingsås Huspakets koncept lockat mig. Många som jobbar här har själva byggt hus med Alingsås Huspaket, vilket jag också har! Vi byggde huset 2016 och jag fick redan då en väldigt bra bild av företaget. Det fanns en härlig stämning här som jag gillade”, berättar hon.

Även om Katrins nya tjänst kommer att ta upp största delen av hennes arbetstid så kommer hon även fortsätta att stötta Perssons i olika HR-frågor. För henne känns det som den perfekta kombinationen. “Min nya tjänst på Alingsås Huspaket har mycket fokus på operativt ledarskap. Det känns väldigt kul att få jobba mer hands on i verksamheten både med kollegor och med kunder. Drivkraften för mig är att få lära mig nya saker, vilket jag får göra dagligen i min nya roll. Min tidigare HR-tjänst inom koncernen har haft stort fokus på intern support och att få ha dessa två roller i kombination känns väldigt givande för mig”, säger Katrin.

Från platschef till säljchef

Joakim började jobba hos oss på Alingsås Huspaket 2015. Under sina 8 år som platschef har han varit med och utvecklat bolaget från att ha varit 5 anställda till att idag vara ett team på 15 medarbetare. Till en början bestod Joakims roll som platschef till stor del av att sälja hus och att hjälpa kunder att förverkliga sina husdrömmar. I takt med att Alingsås Huspaket har vuxit har även Joakims tjänst successivt gått över till att bli mer administrativ. Även om han alltid har haft en fot inne hos säljarna tycker han det känns väldigt kul att nu kunna fokusera helt på teamet och kundupplevelsen.

“Ju fler vi har blivit desto mindre har jag hunnit med säljbiten som i grunden är det jag brinner mest för. Jag älskar kontakten med kunderna och har verkligen saknat att jobba operativt de senaste åren och därför kändes det självklart att göra en organisationsförändring. Det känns helt rätt att det blir Katrin som kommer in och håller ihop helheten. Nu får jag möjlighet att jobba ännu tightare med våra grymma säljare. Vi kommer satsa ännu mer på att utveckla kundupplevelsen på olika sätt framöver. Det roligaste med mitt jobb är att få hjälpa kunderna att hitta sin unika lösning så huset blir precis som de drömmer om”, säger Joakim.

En attraktiv arbetsplats

Många av våra medarbetare har jobbat hos oss på Alingsås Huspaket under många år. “Det finns en framåtanda och en väldigt stark teamkänsla. Det är prestigelöst, ingen tävlar mot någon annan och alla har en god ton mot varandra”, menar Katrin. Joakim håller med om att man får en go känsla när man kommer till jobbet. “Atmosfären jag upplever här hos oss är ganska unik inom vår bransch”, säger Joakim.

Att det blev interna rekryteringar till de båda tjänsterna var inte en slump. Att värna om sina anställda och deras enskilda behov av personlig utveckling är viktigt för att ett företag ska vara välmående men också för att behålla kompetent personal. “Hos oss på Alingsås Huspaket är det jätteviktigt att vår personal trivs och känner att de utvecklas på sin arbetsplats. Det är inte ovanligt att upplärningstiden kan vara upp till 2 år på de flesta tjänsterna. Alla som jobbar här har komplexa roller där det krävs mycket kunskap. Det är bara en av anledningarna till varför det är viktigt för oss att behålla vår duktiga personal. Men det är även en av anledningarna till att folk faktiskt stannar. Här utvecklas man hela tiden! Man blir nog aldrig fullärd när man jobbar med helt unika lösvirkeshus“, ler Joakim.

Kompetent personal

När man kommer till Alingsås Huspaket möts man av oerhört kompetent personal. Vi är noga när vi gör nyrekryteringar. “En av de viktigaste aspekterna är att det är rätt person som passar in med resten av teamet. Är man husritare är det t.ex. väldigt viktigt att man har den rätta känslan och kan sätta sig in i hur man skulle kunna rita ett hus för att det ska bli perfekt för just den kunden. Den känslan får man inte bara genom att gå en utbildning, det är något vissa människor har inom sig. Personkemi är något vi prioriterar högt när vi söker nya medarbetare. Ur den aspekten är det inte lättrekryterat men vi är en attraktiv arbetsplats och får väldigt många sökande när vi lägger ut en tjänst. Det är något vi är väldigt stolta över. Många av våra medarbetare har jobbat här länge vilket skapar en trygghet för både anställda och för kunderna. Några av våra säljare har till och med sålt flera hus till samma kund. Då har man varit här i några år”, skrattar Joakim.

Planer för framtiden

Både Katrin och Joakim ser ljust på framtiden och att utvecklas inom sina nya roller. “Det är otroligt mycket att sätta sig in i som ny platschef men jag lär mig under resans gång. Helheten har jag koll på men jag får varje dag sätta mig in i nya frågor och detaljer som dyker upp. Det skiljer sig mycket från mina tidigare erfarenheter men det är också det som ger mig energi, variationen är det som känns extra givande! Joakim och teamet har under de senaste åren byggt upp en tydlig struktur med bra rutiner. Nu blir det upp till mig att fortsätta förvalta det på bästa sätt”, ler Katrin.

Joakim ser fram emot att nu kunna fokusera fullt ut inom ett område. “Vi är redan riktigt bra på väldigt många områden men nu får vi möjlighet att finslipa kundupplevelsen ännu mer. Vi har redan flera spännande projekt på gång inför hösten som kommer underlätta mycket för våra kunder. Håll utkik!”