Valfrihetens år på Alingsås Huspaket – Varje år

Joakim berättar om Alingsås Huspaket

Vi på Alingsås Huspaket är en husleverantör som startade 2010. Vår idé är att tillverka skräddarsydda hus helt efter kundens önskemål. Hos oss är allt möjligt och eftersom vi levererar husen i lösvirke har produktionen inga begränsningar. När allt redan är möjligt, kan man då skapa ännu mer valfrihet och ännu större flexibilitet? Joakim Westerdahl är platschef på Alingsås Huspaket och berättar här om arbetet under året som snart passerat.

“Vår grej är att hjälpa våra kunder att skapa sitt drömhus, precis som de vill ha det. Det har alltid varit vår grej och kommer alltid att vara. Under detta år kan man säga att vi har nischat oss ännu mer åt det hållet. Marknaden blev lite tuffare nu under våren 2022, med krig, ett förändrat ränteläge och höjda elpriser. Situationen gjorde att vi bestämde oss för att lägga ännu mer krut på det som vi redan är riktigt bra på, valfrihet och flexibilitet, för att bli ännu bättre”, säger Joakim Westerdahl.

Vi på Alingsås Huspaket har inga kataloghus. När du kommer till oss räcker det att du vet vilka behov ditt nya hus ska uppfylla, så hjälper vi dig att utforma det. Du kan till exempel ha med dig en egen skiss eller en ritning direkt från arkitekt, eller så kan vi utgå från ett hus vi byggt tidigare. Denna flexibilitet gör att du kan styra både små och stora detaljer.

De kataloghus som finns på marknaden tillverkas ofta genom att väggelement byggs ihop i en fabrik, och där kan exempelvis måtten på väggarna vara något som sätter stopp för flexibiliteten. Detta styr husets längd och bredd samt takhöjd, och vill du göra någon justering här kan det bli det kostsamt. Eftersom vi på Alingsås Huspaket i stället bygger helt i lösvirke skapar vi ditt hus helt utifrån dina önskemål, tomtens förutsättningar och befintlig detaljplan. Vi levererar allt material i platta paket vilket gör att höjd och längd inte heller begränsar oss vid transport på lastbil.

“Fler och fler vill ha valfriheten när de bygger nytt hus. Alingsås Huspaket har blivit ett välkänt namn i regionen och jag tror såklart att de hundratals hus vi levererat har varit med och bidragit till detta. När man hör att kompisarna eller kollegorna utformat sitt eget hus, vill man själv ha full valfrihet när man bygger nytt. Om det är något i vårt standardsortiment man inte är förtjust i är det fullt möjligt att byta ut det, man måste inte välja de förslag vi tagit fram och visar upp i vårt showroom. Har man till exempel kontakt med en kökstillverkare som man vill beställa köket av, eller vill ha en specifik golvleverantör är det inga konstigheter”, säger Joakim.

Vi går ännu mer åt valfrihet och det är viktigt för oss på Alingsås Huspaket att våra kunder får det man vill ha inom alla områden. En utveckling som gjorts inom företaget under 2022 är att ritarna arbetar i ett nytt verktyg som visualiserar husen i 3D. Det blir alltmer vanligt att kunden sitter tillsammans med en ritare och tittar direkt i ritprogrammet, då blir allt lättare att förstå jämfört med ritningar i 2D. Det gör att kunderna får en känsla för husets rymd och proportioner på ett sätt som inte är möjligt genom att bara titta på en planlösning.

Detta har varit mycket uppskattat bland kunderna och det blir enkelt att se om det är något man vill justera. Under mötet kan ritaren göra justeringar direkt i ritprogrammet för att visa på olika möjligheter. Sedan får kunden en länk till 3D-vyn där man själv kan vrida och vända på huset i lugn och ro hemma. En detalj som är extra värdefull att se i 3D är husets trappa. Många tycker det är svårt att förstå hur trappan kommer se ut eftersom den påverkar över- och undervåningen på olika sätt, och med en 3D-skiss är det lättare att ta beslut som man kommer bli helt nöjd med.

Att arbeta efter devisen att allt är möjligt är något som passar medarbetarna hos oss på Alingsås Huspaket. Vi brinner för att göra våra kunder 100% nöjda. Både säljare, ritare, konstruktörer och projektledare ser det som en spännande utmaning att se till att allt blir möjligt. Hos oss är inget hus det andra likt, vi arbetar med små och stora hus, både traditionella och moderna. Därför dyker det hela tiden upp nya situationer och nya utmaningar, och det gör jobbet extra roligt!

“Jag är verkligen så sjukt stolt över våra medarbetare. Alla gör allt de kan för våra kunder, och man ställer upp för varandra. Vi har en ruggigt bra lagkänsla och en familjär stämning i teamet, och man känner alltid en glädje i gruppen. Nu när det är lite tuffare tider är det ändå full gas och en positiv stämning, det finns inget som stoppar detta team. Jag är väldigt stolt!” säger Joakim.

2023 är alldeles runt hörnet och vi ser fram emot att fortsätta göra det vi är bäst på även nästa år, leverera skräddarsydda drömhus i lösvirke. Vi har hittat vår grej och vi kommer inte göra några förändringar, bara om vi hittar en punkt där vi kan bli ännu mer flexibla. Vi kommer till exempel fortsätta arbeta med vårt populära showroom i Bergstena, där våra kunder kan känna på ett urval av alla valmöjligheter, material och lösningar som finns.

“Trots en osäker marknad fortsätter vi att sälja hus. De som kommer till oss lockas av valfriheten vi erbjuder, och det är vår styrka även i dessa tider. Ska man satsa på att bygga nytt vill man verkligen att det ska bli exakt som man drömt om. Dessutom gör vårt koncept med hus i lösvirke att våra paket blir väldigt prisvärda. Här på Alingsås Huspaket har vi alltid full gas och vi är taggade på att hjälpa ännu fler människor att förverkliga sina husdrömmar”, avslutar Joakim.

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ