Trendspaning: Årets hetaste badrumstrender 2020

Serien “Anno” från Vedum speglar tydligt badrumstrenderna för 2020.

Trender i gråskalans alla nyanser har gått varm i svenska badrum det senaste decenniet. I år har vinden vänt och vi har aldrig varit så sugna på mjuka värden och varma toner som vi är just nu. 2020 blir året då vi tar med oss naturen hela vägen in i badrummet!

Detta är året då svenska folket börjar blicka inåt, lyssna på kroppen och prioritera att bry sig om sig själva på ett mer hållbart sätt. Vi skapar hudvårdsrutiner, ordnar med hemma-spa, åker på retreats och vill spendera mer tid hemma tillsammans med familjen. Hälsa och välmående har aldrig varit så trendigt som nu vilket resulterar i att behovet av att skapa fler platser i vårt hem där vi kan ta hand om oss själva skjutit i höjden!

Köket har för många varit den främsta platsen för umgänge i hemmet. Nu seglar badrummet upp som en stark konkurrent och köket får ta ett steg tillbaka. I år vill vi göra våra badrum till en plats där vi kan varva ner och ta hand om oss själva. Både på insidan och utsidan.

Det perfekta badrummet får gärna vara stort och rymligt för att skapa plats åt stora växter och möbler. Rottingsoffor, bambufåtöljer, sidobord och vägghyllor är möbler vi gärna flyttar in i badrummet denna våren.

I det nyrenoverade och rymliga badrummet hemma hos inredningsbloggaren Johanna Bradford finns det plats för både soffa och vackert sidobord. Deras nya badrum har blivit som ett extra vardagsrum där familjen spenderar mycket tid tillsammans.

Här inne myser man runt i morgonrock, målar naglarna medan barnen badar badkar eller dricker ett glas bubbel i soffan med en favoritbok innan fredagsbastun.

Detaljer i form av krukväxter och blombuketter hjälper till att väcka liv i ditt badrum. Gröna växter trivs oftast bra i den fuktiga miljön och bidrar dessutom till bättre luft i rummet. Precis de egenskaperna man är ute efter i ett rum skapat för återhämtning!

Att möblera badrummet med vanliga möbler är en trend som även plockats upp av badrumsleverantörerna. Vi har börjat se fler badrumskommoder som designas med tydligare möbelkänsla och som påminner mycket om byråer och sidobord. Uttrycket gör att badrummet känns mer ombonat och bidrar med en trygg hemmakänsla.

Mörka toner och murriga färger får ge plats åt ljusa och fräscha naturfärger framöver. Just nu är vi extra sugna på varmare toner där färgerna beige och brun får ta mer och mer plats. Naturmaterial i form av trä och sten är givna komponenter om du vill haka på den senaste trendvågen.

Förutom beigea och bruna färgskalor kommer gult som en stark kulör i år. Både när det gäller kök och badrum. I Vedums nya badrumsserie “Anno” har man vågat satsa på en härlig gul kulör som tillsammans med den grå naturstenen blir en klockren kombination.

Möblerna är framtagna i ett samarbete mellan Vedum och designern Jesper Ståhl där tanken är att de ska gå att använda i hemmets alla rum!

Förutom att vi vill att våra badrum ska spegla behovet av hälsa och välbefinnande upplever många att hållbarhet är viktigt på fler plan. Sentens Bad är en ny satsning från Electrolux Home där de valt att fokusera mycket på hållbarhet.

Den stilrena badrumsserien “Liv” är både svensktillverkad och Svanenmärkt. Serien kommer i flera olika utföranden där både mörkt och ljust trä finns att välja mellan. En stilren design gör det enkelt att skapa en lyxig hotellkänsla i badrummet!

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ