Hemma hos familjen Rosén

Tog saken i egna händer – och byggde nytt på rekordtid…

Familjen Rosén i Fullestad strax utanför Vårgårda är onekligen en handlingskraftig familj. På mindre än fem månader förverkligades familjens husdröm – och det var pappa Viktor som höll i hammaren…

Familjen Rosén, som består av pappa Viktor, mamma Sara och lillgrabben Vidar, idag 1,5 år gammal, närde en dröm om att bygga sitt eget hus på familjegården i Fullestad. En process som på allvar inleddes redan på våren 2016 när man tog de första kontakterna med ett antal husleverantörer.

– Vi hade en ganska klar bild över hur vi ville ha huset, berättar Viktor som genom sitt jobb som snickare hade hyfsad koll på vad ett dylikt projekt innebar.

– Vi fastnade tidigt för Alingsås Huspakets koncept där möjligheterna till att skräddarsy en för oss passande lösning var stora. Många av de andra aktörerna var tämligen påflugna och ville skriva kontrakt per omgående och därmed binda upp oss för ett modellhus där eventuella ändringar skulle innebära merkostnader, förklarar Viktor.

Mattias Björkdahl på Alingsås Huspaket blev familjens kontaktperson och tillsammans lät man drömhuset – ett klassiskt 1,5-plans trähus med mycket snickarglädje – så sakteliga växa fram. Första mötet skedde i mars 2016 och innan allt var spikat och klart är vi framme i oktober samma år.

– Från början hade vi med oss lite skisser och tillsammans med Mattias och Alingsås Huspakets konstruktörer tog vi fram ritningar som justerades under resans gång innan vi var helt nöjda, säger Viktor.

– Det var just den här flexibiliteten som vi uppskattade med Alingsås Huspaket. De var verkligen tillmötesgående måste jag säga.

När den slutgiltiga ritningen låg klar i slutet av 2016 gick allt med en rasande fart. I november låg grunden klar och i december kom den första stomleveransen. På plats att bygga fanns Viktor, som tagit tjänstledigt från sitt ordinarie jobb som snickare, och till sin hjälp hade han tre snickare från Råkebergs Bygg och sin far såsom allt-i-allo.

Delleveranser av huspaketen skedde enligt plan och bygget löpte på i rask takt.

– Det hela var en mycket trevlig upplevelse måste jag säga. Jag njöt från första stund och det var inte tröttsamt en enda gång, säger Viktor och skrattar.

– Ändå jobbade jag åtta timmar om dagen för att kunna vara med familjen på helger och kvällar i stället för att jobba ihjäl mig. Allting blev så okomplicerat genom det smidiga samarbetet med Alingsås Huspaket och bra snickarhjälp från Råkebergs Bygg och familjen i övrigt.

I början av april 2017 var det så dags för slutbesiktning och inflyttning i det nya fina huset på totalt 210 kvm.

– Hela familjen trivdes fantastiskt bra från första stund. Nu återstår bara att ta tag i trädgården, men det får vi ta till våren när vi bott in oss lite.

Familjens Roséns projekt i Fullestad är onekligen ännu ett exempel på fördelarna med Alingsås Huspakets koncept – flexibelt, smidigt och enkelt oavsett om man bygger själv eller tar hjälp av en professionell byggfirma. I fokus står alltid det egna valet och att man får sitt hus som man vill ha det…

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ