Hemma hos familjen Arnstrand

Arnstrands nybyggda villa

”Vi är verkligen nöjda!”

I en vacker sluttning med gamla ekar och med utsikt över Lövekulles öppna åkrar och med närhet till Mjörn ligger familjen Arnstrands nybyggda villa. En villa med inspiration från förra sekelskiftet och uppförd precis så som familjen drömt om.

– Huset utstrålar den där härligt ombonade och speciella värmen, eller känslan om man så vill, och det redan från första dagen när vi tog det i besittning. Vi är ”såå” nöjda, säger Malin när hon bjuder in till en kopp kaffe i den öppna matsalsdelen som hänger ihop med entrén, vardagsrummet och köket.

Familjen Arnstrand består av mamma Malin, frisör, och pappa Markus, trädgårdsmästare, och barnen Svea och Alma, 12 respektive 10 år.

Berätta mer om tankarna med huset!
– Vi har sedan länge bott i området runt Lövekulle och har drömt om att få bygga vårt alldeles egna hus med egen trädgård till. Först bodde vi i en bostadsrätt här i Lövekulle och sedan i ett radhus i Stadsskogen, men vi ville sätta vår egen prägel på vårt hus, något vi drömt om länge, berättar Malin.

– När vi sedan fick nys om att kommunen hade tomter i området blev vi genast intresserade och från första stund förälskade vi oss i just den här tomten.

Varför en sekelskiftesvilla?
– Vi tillbringar somrarna vid kusten och har fått mycket inspiration därifrån när vi är ute med båten.

Hur gick ni till väga?
– Våra husdrömmar har legat framme på köksbordet i något år och dit har vi gått för att lägga till och förändra i takt med att nya tankar och idéer har kommit fram. Basen har varit ett kataloghus som vi sedan satt vår egen prägel på.

Varför Alingsås Huspaket?
– Vi jämförde några stycken olika hustillverkare och kom fram till att just Alingsås Huspaket var det rätta alternativet. Vi fick vi oerhört mycket för pengarna och det med bättre kvalitet än vi hade vågat hoppas på. Och jag måste säga att dom har varit fantastiskt tillmötesgående.

När inleddes processen?
– Våren 2015 ställde vi oss i tomtkön och under hösten samma år hjälpte Alingsås Huspaket oss att rita upp vårt drömhus. I februari 2016 sprängde vi, i mars startade bygget och sex månader senare var det dags för inflyttning…

Hur stort är huset?
– Det är ett 1,5-planshus på 210 kvm med sovrum och tvättstuga ovanpå och kök, vardagsrum, matsal samt punschveranda på bottenplan.

Berätta om stilen!
– Som sagt, med inspiration från förra sekelskiftet, men också med idéer från förra århundradet när det gäller lister, fönsterdjup, mässingsdetaljer, golv, gasspis med mera. Vi har varit väldigt noggranna vid alla materialval.

Vem byggde huset?
– Det gjorde Malmbergs Byggservice från Grästorp – ett helt fantastiskt gäng som var ett utav företagen vi blev rekommenderade av genom Alingsås Huspaket.

Och hur gick det med budgeten?
– Mycket bra – vi höjde den bara en gång, säger Malin med ett skratt. Min man Markus har varit duktig på att kalkylera och vi jobbade med fasta offerter som höll hela vägen.

Något som återstår?
– Inomhus är vi i princip färdiga. Vi ska dock snart sätta in en kakelugn. På utsidan återstår trädgården, men då min man är trädgårdsmästare ska det nog inte vara något problem. Han har redan satt 250 syrenplantor i snöyran. Sedan ska vi bygga veranda runt om huset. Men då vi gillar att hålla på att fixa så ser vi inte detta som några överhängande problem, det är bara kul att ha lite att greja med framöver också.

Det låter onekligen som om ni trivs?
– Om vi gör! Vi är verkligen nöjda och det känns extra kul att vi blivit kvar i området, vilket gör att barnen kan gå kvar i sin tidigare skola med sina klasskamrater sedan förut.

Lycka till då!
– Tackar! Det här bli bra…

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ