Hållbarhet & Husbygge: Här hugger vi vår gran

“Granen står så grön och grann i stugan…” är en fras vi hör extra mycket nu i juletider men som faktiskt passar våra huspaket året runt. Vi är ytterst stolta över att kunna leverera hus byggda av ett långsamväxande virke av riktigt hög kvalitet! Det är hållbart såväl för miljön som för våra kunder.

Ett hållbart husbygge

Att bygga hus är för de allra flesta den största privata investeringen man gör i livet. För oss går hållbarhet och husbygge hand i hand. Det handlar om att skapa bästa möjliga lösning ihop med kunden och samtidigt tänka långsiktigt. Det är genom att jobba tillsammans som vi bygger ett hållbart samhälle.

Vi har börjat se en positiv trend i efterfrågan på miljövänliga hus vilket vi tycker är fantastiskt roligt! Vi ser det som en stark drivkraft och möjlighet att hela tiden utvecklas och ligga i framkant både gällande ny teknik, miljö och kvalitet. Vi vill också finnas till hands och hjälpa våra kunder att göra bra och medvetna val.

Virket och processen

Största delen av de svenska skogarna består av gran. Vi hämtar vårt virke från utvalda delar i de norrländska skogarna där granen fått växa långsamt. Ett träd som fått tid och rätt förutsättningar att kunna mogna långsamt får tätare årsringar som resulterar i ett mycket starkt och bra virke. Träden som används till våra hus hinner alltid bli över hundra år innan de avverkas.

Att bygga i trä passar perfekt för det svenska klimatet och träteknik ligger i vårt DNA. Alingsås Huspaket ingår i koncernen Perssons Träteknik och tillverkningen av allt virke görs i vår 13.000 kvm stora anläggning i Bergstena utanför Alingsås.

Till skillnad från andra hustillverkare har vi eget lager, hyvleri, måleri och takstolstillverkning vägg i vägg med kontoret och vår utställning. Allt virke till våra hus tillverkas på plats hos oss där gedigen hantverkstradition arbetar sida vid sida med toppmoderna och specialanpassade maskiner. Vi visar stolt upp hela anläggningen och produktionen för våra kunder när de kommer för att besöka oss i Bergstena!

En fasad utöver det vanliga

Norrlandsfasad är ett av våra egna varumärken som tagit en ledande position på marknaden. Det är vi väldigt stolta över! Norrlandsfasad är en slitstark fasad speciellt framtagen för det tuffa och ombytliga klimatet vi har i Sverige och övriga Norden. Det är en långsiktig trygghet för våra kunder att veta att deras hus är byggda av trä med riktigt hög kvalitet.

Visste du att…?

 • Granar kan bli upp till 400 år gamla, men avverkas oftast när de är runt 75-150 år.
 • Det är först när de är 30-40 år gamla som de får sina första kottar.
 • På Fulufjället i Dalarna har man hittat granar vars rotsystem kan spåras så långt som 9550 år tillbaka i tiden. Den äldsta individen kallas Old Tjikko och beräknas komma på tredje plats över världens äldsta levande organismer som ännu finns kvar.

Källor:

https://www.nrm.se/faktaomnaturenochrymden/vaxter/frovaxterfanerogamer/trad/gran.17115.html

https://sv.wikipedia.org/wiki/Gran

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ