4 enkla tips: Så gör du julfint på trappan och uteplatsen!

Gröna växter, textilier, korgar och ljuslyktor är några tips på hur du får till en mysig känsla vid entrén och på uteplatsen!

Just nu är vi extra sugna på att göra det mysigt och ombonat hemma! Vi tänder ljus, bullar upp med kuddar och mysiga plädar i soffan och tänder en brasa i öppna spisen. Vi har fullt fokus inomhus och glömmer oftast att skapa en välkomnande känsla även ute!

Många trappor och uteplatser glöms bort och ekar tomma såhär mitt i vintern. Det är kanske inte så konstigt att det glöms, med tanke på att det är mörkt när vi åker hemifrån och mörkt när vi kommer hem på kvällen igen.

Att piffa utanför entrén är kanske viktigare än någonsin just under denna mörka årstid! Att mötas av en välkomnande entré när man är trött och kommer hem från jobbet kan göra mycket för humöret! Här kommer fyra enkla tips på hur du lyckas!

Växter och grönt

Det behöver varken vara svårt eller dyrt att inreda på uteplatsen! Oftast har man redan någon vas, kruka eller korg hemma att använda. Det går även att hitta mycket fina och personliga saker på loppis! Att inreda med växter och grönt är ett jättebra sätt för att skapa en ombonad och välkomnande känsla.

Börja med att se över vad du själv har i din trädgård innan du åker och köper växter. Oftast kan du plocka vackra kvistar och ris från dina egna buskar och träd! Grankvistar och enris är både vackert och enkelt att inreda med för att det ska se fylligare ut.

Med en krans på ytterdörren skapar du enkelt en trivsam känsla vid entrén. Matcha gärna färgerna och innehållet i kransen med de växter du har i övrigt. Det skapar en fin harmoni!

Regeln om udda antal

När det gäller att skapa ett mysigt och harmoniskt hem är stilleben ett bra verktyg att använda sig av! Ett tips är att utgå ifrån udda antal när du skapar dina stilleben. Jobba med grupper om t.ex. tre, fem eller sju och placera objekten tillsammans. Att arbeta med ojämna antal skapar något intressant för ögat och upplevelsen blir inte lika platt.

Ytterligare ett tips kan vara att ställa objekt i triangelform istället för i fyrkanter eller rektanglar. Det skapar en obalans som fångar ögat och drar uppmärksamheten till sig. Använd gärna olika storlekar på objekten i ditt stilleben.

Olika nivåer

Det kan många gånger kännas svårt att få till en bra balans mellan olika föremål när man skapar stilleben. Ett tips är att försöka använda sig av objekt i olika nivåer. Det kan t.ex. innebära att lägga granris på trappan, ställa en låg ljuslykta ovanpå, placera en mellanstor korg till höger om lyktan och en stor korg till vänster.

Att jobba med olika nivåer kan även innebära att ställa någonting på golvet, på en bänk och att möta upp med någonting hängandes från taket. Har du en trappa upp till ytterdörren är det ett perfekt hjälpmedel för att ställa saker i olika nivåer men ändå i grupp på trappstegen.

Ta några steg tillbaka och känn efter om någon yta känns tom. Testa att byta plats på allting tills du hittar en harmoni som känns fin och intressant för ögat!

Lyktor & Belysning

Belysning är i någon form A & O under årets mörkaste månader. Att mötas av en tänd lykta eller en mysig ljusslinga vid entrén när man kommer hem från jobbet kan lysa upp vilken tråkig dag som helst! Ett tips är att köpa batteridrivna ljus med timer. På så sätt är det alltid tänt och välkomnande när du kommer hem till din julmysiga entré mitt i vintermörkret!

Lycka till!

Boka möte

Boka möte

Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill träffa oss i Bergstena så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

  Namn*

  Telefonnummer*

  Mail*

  Var ska du/ni bygga?*

  Önskad dag

  Önskad tid

  MorgonFörmiddagEftermiddag

  Meddelande

  Vi värnar om era personuppgifter. Läs vår personuppgiftpolicy här.

  Beställ gärna våra kataloger

  Beställ