Röster från några nöjda kunder

Nedan kan du ta del av vad några av våra kunder säger om sitt nya hus, dess unika lösningar och sitt samarbete med oss.

image005

Familjen Rosén

Tog saken i egna händer – och byggde nytt på rekordtid…

Familjen Rosén i Fullestad strax utanför Vårgårda är onekligen en handlingskraftig familj. På mindre än fem månader förverkligades familjens husdröm – och det var pappa Viktor som höll i hammaren…

Familjen Rosén, som består av pappa Viktor, mamma Sara och lillgrabben Vidar, idag 1,5 år gammal, närde en dröm om att bygga sitt eget hus på familjegården i Fullestad. En process som på allvar inleddes redan på våren 2016 när man tog de första kontakterna med ett antal husleverantörer.

– Vi hade en ganska klar bild över hur vi ville ha huset, berättar Viktor som genom sitt jobb som snickare hade hyfsad koll på vad ett dylikt projekt innebar.

– Vi fastnade tidigt för Alingsås Huspakets koncept där möjligheterna till att skräddarsy en för oss passande lösning var stora. Många av de andra aktörerna var tämligen påflugna och ville skriva kontrakt per omgående och därmed binda upp oss för ett modellhus där eventuella ändringar skulle innebära merkostnader, förklarar Viktor.

Mattias Björkdahl på Alingsås Huspaket blev familjens kontaktperson och tillsammans lät man drömhuset – ett klassiskt 1,5-plans trähus med mycket snickarglädje – så sakteliga växa fram. Första mötet skedde i mars 2016 och innan allt var spikat och klart är vi framme i oktober samma år.

– Från början hade vi med oss lite skisser och tillsammans med Mattias och Alingsås Huspakets konstruktörer tog vi fram ritningar som justerades under resans gång innan vi var helt nöjda, säger Viktor.

– Det var just den här flexibiliteten som vi uppskattade med Alingsås Huspaket. De var verkligen tillmötesgående måste jag säga.

När den slutgiltiga ritningen låg klar i slutet av 2016 gick allt med en rasande fart. I november låg grunden klar och i december kom den första stomleveransen. På plats att bygga fanns Viktor, som tagit tjänstledigt från sitt ordinarie jobb som snickare, och till sin hjälp hade han tre snickare från Råkebergs Bygg och sin far såsom allt-i-allo.

Delleveranser av huspaketen skedde enligt plan och bygget löpte på i rask takt.

– Det hela var en mycket trevlig upplevelse måste jag säga. Jag njöt från första stund och det var inte tröttsamt en enda gång, säger Viktor och skrattar.

– Ändå jobbade jag åtta timmar om dagen för att kunna vara med familjen på helger och kvällar i stället för att jobba ihjäl mig. Allting blev så okomplicerat genom det smidiga samarbetet med Alingsås Huspaket och bra snickarhjälp från Råkebergs Bygg och familjen i övrigt.

I början av april 2017 var det så dags för slutbesiktning och inflyttning i det nya fina huset på totalt 210 kvm.

– Hela familjen trivdes fantastiskt bra från första stund. Nu återstår bara att ta tag i trädgården, men det får vi ta till våren när vi bott in oss lite.

Familjens Roséns projekt i Fullestad är onekligen ännu ett exempel på fördelarna med Alingsås Huspakets koncept – flexibelt, smidigt och enkelt oavsett om man bygger själv eller tar hjälp av en professionell byggfirma. I fokus står alltid det egna valet och att man får sitt hus som man vill ha det…

 B2A0173
Familjen Svensson/Westergård

"Fann friheten i Floda"

I Drängsered, strax utanför Floda centrum och med sjön Sävelången bara ett stenkast bort, har paret Emma Svensson och Jonathan Westergård, med rötter i Floda och Stenkullen, precis flyttat in i sin nya villa signerad Alingsås Huspaket. Ett egenhändigt ritat hus i New England-stil som blev precis som man önskat sig – snacka om frihet…

– Just möjligheten att få forma huset precis som vi ville var faktiskt en av de avgörande faktorerna till att vi valde just Alingsås Huspaket, säger Jonathan när han tillsammans med Emma tar emot i det nya hemmet.

– Ni får faktiskt ursäkta, men vi är inte riktigt färdiga med inredningen då vi är tämligen nyinflyttade, säger Emma och skrattar.

Men redan nu kan man skönja att de valt en modern och smakfull inredningsstil. Lägg därtill alla fina interiöra detaljer/lösningar i form av fönsternischer, lister, färger, kök och trappan upp till andra våningen. Entrén, med öppen planlösning mellan hall, kök, matplats och vardagsrum, ger ett välkomnande intryck och det råa, slipade betonggolvet skapar en häftig kontrast. Alla rum har sin egen karaktär med lätt ”jordiga” färger, vilket bidrar till ett lugn och en skön balans, och de stora fönsterna ger ett rikligt ljusinsläpp.

Skulle köpa begagnat
Låt oss dock stanna upp en stund och blicka tillbaka på hur det hela började.

– Vi hade egentligen tänkt köpa ett äldre hus och renovera det, men så föreslog min far att vi skulle kika på en tomt med ett gammalt fritidshus på och då var vi fast, berättar Emma.

Därmed var processen igång och allehanda information började hämtas in från olika husleverantörer för att få inspiration.

– Först hade vi nog tänkt ett enplanshus i vinkel, men sedan fastnade vi för ett tvåplanshus med fullhöjd och med liggande panel, varför det blev ett hus i så kallad New England-stil, förklarar Jonathan som själv satte sig vid ritbordet för att tillsammans med Emma utforma deras eget drömhus.

 B2A0213 B2A0201

Fria händer…
Varför föll då valet på just Alingsås Huspaket?
– Dels fick vi goda rekommendationer från min bror som byggt ett hus från Alingsås Huspaket i Lerkil för något år sedan, dels gillade vi deras upplägg att vi hade fria händer att forma huset som vi ville ha det. Den lösningen kunde ingen annan erbjuda, säger Emma.

Det nya huset är på 172 kvm och består av totalt sju rum och kök.

– Onekligen lite skillnad på ytan i vår tidigare tvåa i Göteborg, skrattar Emma.

Tomten med fritidshuset och tillhörande småbyggnader köptes in 2015 och hela första året ägnades åt rivning, trädfällning och att rensa buskage. Markarbetet inleddes strax innan sommaren 2016 och därpå följde gjutning av platta. I augusti var det så dags för stomleverans och byggstart och i december skedde slutbesiktning – med inflyttning lagom till det nya året. Onekligen snabbt marscherat…

 B2A0154 B2A0189

Ett stort vuxenlego
All byggnation har skett med hjälp av lokala hantverkare, och under tre månaders tid fanns Jonathan med som en extraresurs då han tog tjänstledigt från sitt jobb som entreprenadingenjör inom ventilationsbranschen.

– Det var både kul och lärorikt. Måste säga att det var riktigt häftigt att sätta ihop alla måttanpassade produkter – ett stort vuxenlego, där allt satt som en smäck. Ytterligare en fördel som talar för just Alingsås Huspaket är att mycket av det dom erbjuder som standard är tillval hos många andra husleverantörer.

Medan Jonathan ägnade sig åt det lite grövre arbetet stod Emma för själva ”inkråmet” genom att skapa ”modboards” för alla rum, vilket man nu kan se resultatet av. Båda är mycket nöjda – och man har de facto varit överens hela vägen, vilket inte är det lättaste under en dylik process.

Uteplatser och balkong
Nu återstår bara de sista detaljerna inomhus innan det är dags att ta sig an uteplatser och balkong i vår och sommar.

– Trädgården får vänta till nästa år, säger båda samstämmigt.

En avslutande men mycket central fråga – hur gick det med budgeten?
– Riktigt bra faktiskt. Vi har hållit den, och jag måste säga att man får mycket för pengarna hos Alingsås Huspaket, avslutar Jonathan.

Ytterligare en poäng i sammanhanget är att projektet förmodligen genererat ytterligare en kund till Alingsås Huspaket genom att några vänner till familjen köpt en tomt i samma område och nu förmodligen bestämt sig för ett hus från Alingsås Huspaket på rekommendation från Emma och Jonathan…

 MG 5802
Familjen Arnstrand

”Vi är verkligen nöjda!”

I en vacker sluttning med gamla ekar och med utsikt över Lövekulles öppna åkrar och med närhet till Mjörn ligger familjen Arnstrands nybyggda villa. En villa med inspiration från förra sekelskiftet och uppförd precis så som familjen drömt om.

– Huset utstrålar den där härligt ombonade och speciella värmen, eller känslan om man så vill, och det redan från första dagen när vi tog det i besittning. Vi är ”såå” nöjda, säger Malin när hon bjuder in till en kopp kaffe i den öppna matsalsdelen som hänger ihop med entrén, vardagsrummet och köket.

Familjen Arnstrand består av mamma Malin, frisör, och pappa Markus, trädgårdsmästare, och barnen Svea och Alma, 12 respektive 10 år.

 

 MG 5820     

Berätta mer om tankarna med huset!
– Vi har sedan länge bott i området runt Lövekulle och har drömt om att få bygga vårt alldeles egna hus med egen trädgård till. Först bodde vi i en bostadsrätt här i Lövekulle och sedan i ett radhus i Stadsskogen, men vi ville sätta vår egen prägel på vårt hus, något vi drömt om länge, berättar Malin.

– När vi sedan fick nys om att kommunen hade tomter i området blev vi genast intresserade och från första stund förälskade vi oss i just den här tomten.

Varför en sekelskiftesvilla?
– Vi tillbringar somrarna vid kusten och har fått mycket inspiration därifrån när vi är ute med båten.

Hur gick ni till väga?
– Våra husdrömmar har legat framme på köksbordet i något år och dit har vi gått för att lägga till och förändra i takt med att nya tankar och idéer har kommit fram. Basen har varit ett kataloghus som vi sedan satt vår egen prägel på.

Varför Alingsås Huspaket?
– Vi jämförde några stycken olika hustillverkare och kom fram till att just Alingsås Huspaket var det rätta alternativet. Vi fick vi oerhört mycket för pengarna och det med bättre kvalitet än vi hade vågat hoppas på. Och jag måste säga att dom har varit fantastiskt tillmötesgående.

När inleddes processen?
– Våren 2015 ställde vi oss i tomtkön och under hösten samma år hjälpte Alingsås Huspaket oss att rita upp vårt drömhus. I februari 2016 sprängde vi, i mars startade bygget och sex månader senare var det dags för inflyttning…

Hur stort är huset?
– Det är ett 1,5-planshus på 210 kvm med sovrum och tvättstuga ovanpå och kök, vardagsrum, matsal samt punschveranda på bottenplan.

Berätta om stilen!
– Som sagt, med inspiration från förra sekelskiftet, men också med idéer från förra århundradet när det gäller lister, fönsterdjup, mässingsdetaljer, golv, gasspis med mera. Vi har varit väldigt noggranna vid alla materialval.

Vem byggde huset?
– Det gjorde Malmbergs Byggservice från Grästorp – ett helt fantastiskt gäng som var ett utav företagen vi blev rekommenderade av genom Alingsås Huspaket.

Och hur gick det med budgeten?
– Mycket bra – vi höjde den bara en gång, säger Malin med ett skratt. Min man Markus har varit duktig på att kalkylera och vi jobbade med fasta offerter som höll hela vägen.

Något som återstår?
– Inomhus är vi i princip färdiga. Vi ska dock snart sätta in en kakelugn. På utsidan återstår trädgården, men då min man är trädgårdsmästare ska det nog inte vara något problem. Han har redan satt 250 syrenplantor i snöyran. Sedan ska vi bygga veranda runt om huset. Men då vi gillar att hålla på att fixa så ser vi inte detta som några överhängande problem, det är bara kul att ha lite att greja med framöver också.

Det låter onekligen som om ni trivs?
– Om vi gör! Vi är verkligen nöjda och det känns extra kul att vi blivit kvar i området, vilket gör att barnen kan gå kvar i sin tidigare skola med sina klasskamrater sedan förut.

Lycka till då!
– Tackar! Det här bli bra…

 MG 4542
Familjen Carlsson-Hesser

”Vi fick det precis som vi ville!”

Familjen Carlsson-Hesser har nyligen flyttat in i sitt drömhus på Orust. Då tomten är unik lät man en arkitekt rita upp huset för att tillvarata tomtens kvalitéer och det havsnära läget. 

Vad gjorde att ni valde Alingsås Huspaket som leverantör?
– Vi kände oss väldigt väl omhändertagna och  vi behövde en leverantör som kunde anpassa sin tillverkning efter våra ritningar. När vi besökte Alingsås Huspaket förstod vi ganska snabbt att detta var en leverantör som kunde svara upp mot våra önskemål. 

Ge tre konkreta exempel på vad som fungerade bra!
• Det var väldigt praktiskt att kunna välja och vraka bland alla produkter i deras utställning. Kök, bad, golv, fönster, dörrar m m, allt fanns under ett och samma tak!
• Den färdigkapade stommen! Våra snickare var helt lyriska över vilken exakthet och passform allt hade.
• Vi tycker att vi fick mycket hus för pengarna, bra produkter till bra priser!

 MG 4542
pa111 CH CH1
Familjen Anderklint

”Flexibiliteten, förtroendet och priset fällde avgörandet”

På en klipphäll i Loo, strax utanför Alingsås, har familjen Anderklint uppfört sitt eget drömhus. En klassisk villa med inspiration från skärgården, sett till dess arkitektur. Huset är vackert beläget på en höjd med hänförande utsikt över sjön Anten och inbäddat bland blommande ljung, enar, lövskog och en stor gräsmatta. 

Familjen består av pappa Johannes och mamma Frida och barnen Melker och Tilda, sex respektive fyra år. 

Tankarna om ett eget hus väcktes för ett antal år sedan och tillsammans med arkitekten Hans Knutsson på Forum Arkitekter skräddarsydde man ett hus precis efter de egna behoven och önskemålen.

Varför föll valet på just Alingsås Huspaket som leverantör?
– Vi gjorde faktiskt en upphandlingsrunda efter det att vi tagit fram de första ritningarna och då visade det sig att de hade den bästa helheten.

Kan du utveckla det lite mer konkret?
– Tre parametrar talade till deras fördel och det var flexibiliteten, förtroendet och priset. Vad gäller det förstnämnda så kunde ingen annan leverantör anpassa sin produktion efter våra önskemål som Alingsås Huspaket.  Vad gäller förtroendet så vet vi att de har gott rykte inom branschen. Och så hade de det bästa priset, varför valet egentligen inte var speciellt svårt.

Och med facit i hand – är ni nöjda?
– Supernöjda. Allt har gått enligt plan och såväl tider som budget har hållits. Vi göt bottenplattan i oktober 2012 och i maj året därpå flyttade vi in. Tillsammans med en rad duktiga hantverkare, en bra leverantör och egen tid har vi verkligen fått vår drömvilla, säger en nöjd Johannes Anderklint.

BA
Bengt & Agneta

”Passformen och kvaliteten var imponerande”

När Bengt närmade sig pensionsåldern passade han på att uppfylla en dröm – att bygga ett eget hus. Huset där Bengt och Agneta tidigare bodde i blev för stort när barnen var utflugna, så ett mindre 1-planshus fick det bli.

Vad gjorde att ni valde Alingsås Huspaket som leverantör?

– Vi hade skissat själva vid köksbordet och visste ganska väl hur vi ville ha vårt hus och dessutom ville jag göra en hel del arbete själv. Som nybliven pensionär ville jag ju förena nytta med nöje och att då få en färdigkapad byggsats passade oss perfekt.

Ge tre konkreta exempel på vad som fungerade bra.

• Passformen och kvaliteten var imponerande. Allt stämde på millimetern och det  underlättade verkligen att stommen anlände i form av byggsats – det var bara att spika ihop.
• Flexibiliteten – att vi kunde få det precis som vi ville ha det.
• Servicen. Vi fi ck väldigt god support från början till slut av den kunniga personalen.

BA
 MG 6958 BA2  MG 6979
DA
Familjen Davidsson

"Vi sparade mycket tid…"

Familjen Davidsson bestående av Lennart, Birgitta och hundarna Diva, Zorro & Tia.

Familjen drabbades av en brand i sitt hus men lyckligtvis kom ingen till skada. Nu har man, ett knappt år efter branden, flyttat in i sitt nya hus.

Vad gjorde att ni valde Alingsås Huspaket som leverantör?
-Det fanns särskilda bestämmelser där vi bor så vi kunde inte bygga hur vi ville utan var tvungna att anpassa husets utseende och storlek. Vi hade sedan tidigare hört talas om Alingsås Huspaket och att de tillverkade hus efter kundens önskemål, så vi ringde. Den korta leveranstiden var också positiv med tanke på att vi hyrde boende tillfälligt och ville komma igång så fort som möjligt.

Ge tre konkreta exempel på vad som fungerade bra?
• Hjälpen vi fick var fantastisk, vi kunde väldigt lite om att bygga hus så det kändes tryggt att hela tiden få hjälp av kunnig personal. Vi fickväldigt bra synpunkter när vi jobbade med ritningarna.
• Valmöjligheten! Vi kunde verkligen få de produkter och material som vi ville ha. Det var smidigt att göra sina val på plats i en byggvaruhandel där allt fanns.
• Hela byggprocessen var effektiv vilket gjorde att vi sparade mycket tid.


Varför vill ni rekommendera Alingsås Huspaket till andra?
- Allt har verkligen varit toppen, från början till slut. Vår kontakt fanns med under hela resan och det var tryggt eftersom vi inte kunde så mycket själva. Det var enkelt att komma i kontakt med såväl säljare som projektledare, dom var alltid tillgängliga och det var enkelt att komma in när man själv hade tid. Vi har fått ett fantastiskt fint hus som vi stortrivs i och kan inte annat än att rekommendera detta koncept till andra, vi är jättenöjda!

DA
DA1 DA2 DA3